Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

«Τηρούνται όλα τα μέτρα στην Ακτή του Ήλιου», δήλωσε ο Νίκος Βενιέρης

«Τηρούνται όλα τα μέτρα στην Ακτή του Ήλιου», δήλωσε ο Νίκος Βενιέρης

Ο Νίκος Βενιέρης, διευθυντής της Ακτής του Ήλιου, μίλησε στη ραδιοφωνική εκπομπή του Athina 9.84 σχετικά με το άνοιγμα των οργανωμένων πλαζ.

Όπως ανέφερε, μέχρι στιγμής έχουν επισκεφτεί την Ακτή του Ήλιου περίπου 1.000 άτομα και έως το τέλος της ημέρας μπορούν να εξυπηρετήσουν ακόμη 1.000 με 1.200 ώστε να τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που θέλουν 40 άτομα ανά 1.000τ.μ.

Επίσης, δήλωσε πως δεν υπάρχει μεγάλη αναμονή στην είσοδο και συμπλήρωσε πως αν υπάρξει κάποιο θέμα μη τήρησης των μέτρων θα μειώσουν τον αριθμό των ατόμων που θα επιτρέπεται να εισέλθουν στην Ακτή.

Υπενθυμίζουμε πως οι οργανωμένες πλαζ άνοιξαν σήμερα το πρωί στις 08:00 και λειτουργούν με ειδικά μέτρα προστασίας για τη δημόσια υγεία.

Οι ομπρέλες πρέπει να έχουν απόσταση τεσσάρων μέτρων μεταξύ τους, να υπάρχουν δύο ξαπλώστρες ανά ομπρέλα και να μην μετακινούνται. Επιπλέον, στα beach bars διατίθενται μόνο συσκευασμένα τρόφιμα και καφέδες ή αναψυκτικά και αποκλειστικά για take away. Ο κάθε λουόμενος θα πρέπει να τοποθετεί την πετσέτα του πάνω στην ξαπλώστρα και να κάθεται σε αυτή, ενώ οι ξαπλώστρες είναι δεμένες μεταξύ τους ώστε να μην μετακινούνται από τις ομπρέλες.

Ήδη από το πρωί η κίνηση στη λεωφόρο Ποσειδώνος είναι αυξημένη,  καθώς οι Αθηναίοι αναζητούν λίγη δροσιά από τον μίνι -καύσωνα που ξεκίνησε. Οι παραλίες των Νοτίων Προαστίων αποτελούν ένα δροσιστικό ΄καταφύγιο΄ αυτή τη ζεστή ημέρα.