Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Πότε «πέφτει» το τριήμερο Αγίου Πνεύματος

Πότε «πέφτει» το τριήμερο Αγίου Πνεύματος

Διαφορετικό θα είναι φέτος το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς έρχεται λίγες μέρες μετά την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος που «πέφτει» φέτος την Δευτέρα 8 Ιουνίου, έχει οριστεί ως επίσημη μέρα αργίας για το Δημόσιο, ενώ ο ιδιωτικός τομέας και τα καταστήματα λειτουργούν κανονικά.

Ωστόσο, αν και πρόκειται για το πρώτο τριήμερο του καλοκαιριού, μέχρι στιγμής η εικόνα όσον αφορά στις αποδράσεις δεν είναι ξεκάθαρη λόγω των διαφορετικών συνθηκών στις μετακινήσεις και τη λειτουργία των ξενοδοχείων.

Τι θα ισχύει με τις μετακινήσεις

Όσον αφορά τις μετακινήσεις το τοπίο είναι λίγο πιο ξεκάθαρα πλέον καθώς όπως ανακοίνωσε στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, από τη Δευτέρα 18 Μαΐου θα επιτρέπονται πλέον οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και στη νήσο Κρήτη.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής είναι άγνωστο τι θα ισχύσει με τις μετακινήσεις προς τα μικρότερα νησιά. Πρόθεση της κυβέρνησης πάντως σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά είναι η μετακίνηση στα νησιά να επιτραπεί από τις 25 Μαΐου και μετά και εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά. Περαιτέρω επισήμανε πως είναι μια απόφαση που θα οριστικοποιηθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.