Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Δύο χρυσά μετάλλια για Καλαμακιώτισα αθλήτρια της σκοποβολής



Παγκόσμια πρωταθλήτρια με δύο χρυσά μετάλλια στη σκοποβολή, στο αεροβόλο και στο πυροβόλο πιστόλι,  επέστρεψε από το Τορίνο  η Αλιμιώτισα Πηνελόπη Τσαντούλα η οποία  συμμετείχε στο 8ο World Masters Games.
Υπό τις επευφημίες χιλιάδων θεατών και την προτροπή «Viva Grecia», η σύζυγος του παλιού Καλαμακιώτη Αλέκου Τσαντούλα, τίμησε για μια ακόμα φορά τα ελληνικά χρώματα, ενώ ο εθνικός μας ύμνος ακούστηκε στην πρωτεύουσα του Πιεμόντε.

Στους αποκαλούμενους και Ολυμπιακούς αγώνες για αθλητές ηλικίας άνω των τριάντα χρόνων, πλημμυρίδα 19.000 αθλητών χάρισε απίστευτη ενέργεια, αισιοδοξία, χαρά και ζωή στο Τορίνο, σε έναν θεσμό, που δικαιωματικά κατέχει τον τίτλο του πολυπληθέστερου αθλητικού γεγονότος στην ιστορία των σπορ.

Η Πηνελόπη υπερασπίσθηκε τον τίτλο της και τα μετάλλια που κέρδισε στους προηγούμενους αγώνες στο Σύδνεϋ το 2009, ενώ πρέπει να σημειώσουμε πως έχει κατακτήσει πάμπολλες πρώτες νίκες σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Τα World Masters Games ξεκίνησαν το 1985 με αφετηρία το Τορόντο. Έκτοτε κάθε τέσσερα χρόνια αυτή η λαμπρή γιορτή δίνει την ευκαιρία σε λάτρεις – ερασιτέχνες αθλητές να χαρούν αυτό που πιστεύουν. Να συμμετάσχουν σε ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός, που φυσικά δεν προκαλεί συναγερμό στα πλανητικά ΜΜΕ, αλλά που τους δίνει το δικαίωμα να εκπέμψουν το δικό τους μήνυμα «Fit, Fun & Forever Young», δηλαδή να έχεις σωματική και ψυχική ευεξία, ώστε να είσαι για πάντα νέος!

Σ΄ αυτή τη γιορτή έδωσε και πάλι το παρών η Ελληνίδα αθλήτρια της σκοποβολής, η Πηνελόπη Τσαντούλα, «τόλμησε, αγωνίστηκε και διατήρησε ¨τα χρυσά της μετάλλια και τους τίτλους της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στην ηλικιακή κατηγορία της για την επόμενη τετραετία. Τα πάντα στο Τορίνο ήταν απίστευτα φωτεινά. Για δέκα μέρες (2 έως 11 Αυγούστου) χιλιάδες πανέμορφοι άνθρωποι, στην ψυχή και στη διάθεση, χάρηκαν τη συμμετοχή τους σε 30 διαφορετικά αθλήματα, καθώς και την ετοιμότητα 5.000 εθελοντών! Εδώ πραγματικά συγκλίνουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ψυχοκινητική φύση των ανθρώπων, «σπορ για τη ζωή, σπορ για όλους».

 Πρώην ολυμπιονίκες και «υπερήλικα θαύματα», σφράγισαν με την παρουσία τους την αναγκαιότητα της φυσικής δραστηριότητας για τις ατομικές και κοινωνικές ανάγκες των πολιτών του κόσμου μας.