Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Ένα στεφάνι εκ μέρους όλων των πολιτών κατέθεσε ο Ανδρέας Κονδύλης - Το μήνυμά του

Ένα στεφάνι εκ μέρους όλων των πολιτών κατέθεσε ο Ανδρέας Κονδύλης - Το μήνυμά του

Ένα στεφάνι κατάθεση σήμερα το πρωί, εκ μέρους όλων των πολιτών, ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.

Το στεφάνι κατετέθη στο ηρώο της Πλατείας Καραϊσκάκη, όπου κάθε 25η Μαρτίου κατακλύζεται από στεφάνια.

Μέσω της σελίδας του στο Facebook, έστειλε το δικό του μήνυμα:

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Σήμερα το πρωί κατέθεσα συμβολικά, για λογαριασμό όλων των πολιτών του Αλίμου, ένα στεφάνι στο ηρώο της Πλατείας Καραϊσκάκη.

Είναι ο χώρος που κανονικά γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου, εύχομαι του χρόνου τέτοια μέρα να είμαστε όλοι καλύτερα και να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με τη λαμπρότητα που αξίζει.

Σήμερα, 200 χρόνια μετά, συνεχίζουμε να δίνουμε μάχες. Είναι ξανά όλα εδώ, έστω και αλληγορικά. Και ο κατακτητής, και ο Τούρκος εισβολέας, και η επανάσταση.

Οι ήρωες δεν φοράνε πια φουστανέλα, αλλά στολή λοχία, ναύτη, αεροπόρου, γιατρού, νοσοκόμας, πυροσβέστη, εργάτη καθαριότητας μέσα στην πανδημία.

Πολεμάμε σε δυο μέτωπα τους εξωτερικούς εχθρούς, αλλά και σε πολλαπλάσια τους εσωτερικούς – τους αόρατους της προκατάληψης, της ιδεοληψίας, του ρατσιτσμού, του φθόνου, του μίσους, της αδιαλλαξίας.

Το ότι δεν γίνονται φέτος εορταστικές εκδηλώσεις, δεν μειώνει καθόλου την αξία της σημερινής επετείου και τις τιμές που οφείλουμε στους ήρωες προγόνους μας, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε ελεύθεροι, αλλά και για να συνεχίζουμε στον δρόμο τους.

Η καλύτερη γιορτή δεν είναι αυτή που τη στολίζουμε (σε παραδοσιακή ραθυμία) με σημαιάκια, μπάντες και εμβατήρια, αλλά η γιορτή της καρδιάς μας, που χτυπάει Ελλάδα. Από τον Λεωνίδα στον Παπαφλέσσα στον γιατρό που πέθανε όρθιος σώζοντας τον παππού μας, μια ανάσα δρόμος.

Δεν μας λείπουν και σήμερα οι ήρωες, απλώς τα ονόματα πολλών από αυτούς δεν θα τα γράψει ποτέ η ιστορία. Άλλοτε, ο ηρωϊσμός ήταν φαινόμενο, πολλές φόρες υπερμεγεθυμένο. Σήμερα είναι ανώνυμο καθήκον, ήρεμο πάθος, αγάπη για ζωή, ζωή για αγάπη και αυτή η αιώνια αλευρόκολα που δεν ξεράθηκε όπως νομίζαμε, αλλά μας κρατάει, δυο αιώνες μετά, σφιχτά ενωμένους.

Φέτος γιορτάζουμε την επέτειο χωρίς ‘ταρατατζούμ’, αλλά φορώντας ο καθένας μας κι ένα μικρο στεφάνι, επιβράβευση της αντοχής μας στις καθημερινές δοκιμασίες και τις μικρές μάχες που κερδίζουμε ενάντια στις πιθανότητες.

Είναι η μοίρα μας να πολεμάμε, είναι η μοίρα μας όμως να νικάμε.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με ακαταπόνητο φρόνημα, ελευθερία, υγεία, αλληλεγγύη, σεβασμό κι αγάπη για τον διπλανό μας, σεβασμό κι αγάπη για τον τόπο μας!!