Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Μία Αλιμιώτισσα εξομολογείται: Τι θα κάνω όταν όλα αυτά τελειώσουν

Μία Αλιμιώτισσα εξομολογείται: Τι θα κάνω όταν όλα αυτά τελειώσουν

Διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα της καραντίνας.

Δεύτερη εβδομάδα που «Μένουμε Σπίτι» ώστε να διακόψουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού. Ήδη από την Παρασκευή 14 Μαρτίου που ανακοινώθηκε πως πρέπει να «μείνουμε σπίτι» οι μετακινήσεις μου είναι οι απολύτως απαραίτητες. Ένα σούπερ μάρκετ και περπάτημα αργά το βράδυ. Οι ηλιόλουστες ημέρες μου χαμογελούν και μου κλείνουν ελκυστικά το μάτι, αλλά αντιστέκομαι.

Σκέφτομαι τι θα κάνω όταν όλα αυτά τελειώσουν, όταν τα μέτρα θα ανασταλούν και θα μπορούμε να βγούμε ξανά χωρίς να φοβόμαστε μη μεταδώσουμε τον ιό σε κάποια ευπαθή ομάδα και χωρίς να κυκλοφορούμε με γάντια μίας χρήσης και αντισηπτικό στην τσάντα.

Αρχικά, θα κατέβω στην παραλία για μία μεγάλη βόλτα. Να νιώσω τον ήλιο να με χαϊδεύει, να βλέπω κόσμο να πηγαινοέρχεται με χαμόγελο.

Ίσως, μετά κάτσω και σε ένα από τα καφέ που βρίσκονται εκεί ώστε να απολαύσω έναν σωστό freddo, ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο. Μετά, θα περπατήσω πίσω στο σπίτι.

Θα πάρω τους φίλους μου τηλέφωνο για να βγούμε το βράδυ. Και για φαγητό και για ποτό. Ίσως, πάμε και κανένα σινεμά, αν παίζει κάτι καλό! Το σίγουρο είναι πως όταν τους δω θα τους κάνω μία μεγάλη αγκαλιά, από αυτές που στερούμαι τόσες ημέρες.

Θα κανονίσουμε να πούμε τα νέα μας από κοντά και όχι από μία οθόνη του κινητού.

Θα τους πω πόσο μου έλειψαν και σίγουρα, θα έχω νέα εκτίμηση για την καθημερινότητά μου.

Πίστευα πως ένας πρωινός καφές, μία αγκαλιά με φίλους και μία συναυλία ήταν από αυτά τα αδιαπραγμάτευτα της ζωής, όμως, χρειάστηκε ένας πανίσχυρος ιός για να μας αποδείξει πως τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ούτε καν μία βόλτα στη θάλασσα ή τον Λόφο Πανί. Ούτε καν η επαφή που εμείς οι άνθρωποι έχουμε τόση ανάγκη. 

Μέχρι τότε όμως, κάνω υπομονή και σκέπτομαι ότι τους παππούδες μου τους είχαν καλέσει να πολεμήσουν στον πόλεμο. 

Εμάς μας καλούνε να κάτσουμε στον καναπέ μας. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό!

 

Τατιάνα Τζινιώλη