Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Με απόσταση ασφαλείας σήμερα οι πάγκοι στη λαϊκή αγορά του Αλίμου

Με απόσταση ασφαλείας σήμερα οι πάγκοι στη λαϊκή αγορά του Αλίμου

Με ελάχιστη απόσταση πέντε μέτρων μεταξύ των πάγκων, γίνεται η λαϊκή αγορά στον Άλιμο σήμερα.

Μετά το «λουκέτο» στις λαϊκές το περασμένο Σάββατο που κρίθηκε αναγκαίο, αφού διαπιστώθηκε ότι δεν τηρήθηκε η αρχική συμφωνία για μέτρα περιορισμού ανάλογα με αυτά στα σούπερ μάρκετ λόγω του κορωνοϊού, από τη Δευτέρα άλλαξαν όλα.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, για το χρονικό διάστημα από 23/3 έως και 30/4/2020 επιτρέπεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών με τους εξής περιορισμούς:

Σε κάθε λαϊκή αγορά από τους πωλητές (παραγωγοί και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, σύμφωνα με την άδειά τους, συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50%, ανά κατηγορία πωλητών (κατηγορίες πωλητών: παραγωγοί και επαγγελματίες).

Οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών δημοσιοποιούν πίνακα με τους συμμετέχοντες, κάθε φορά, πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες) στις λαϊκές αγορές ευθύνης τους.

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

Με την ίδια Απόφαση γίνεται σαφές ότι παραμένει το απαγορευτικό πώλησης άλλων ειδών στις λαϊκές (π.χ. ρούχα), εκτός των ειδών των ειδών ατομικής καθαριότητας και οικιακής φροντίδας.