Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Τι αλλάζει στη λειτουργία των λαϊκών αγορών

Τι αλλάζει στη λειτουργία των λαϊκών αγορών

Μετά το «λουκέτο» στις λαϊκές το Σάββατο, το οποίο κρίθηκε αναγκαίο, αφού διαπιστώθηκε ότι δεν τηρήθηκε η αρχική συμφωνία για μέτρα περιορισμού ανάλογα με αυτά στα σούπερ μάρκετ, λόγω του κορωνοϊού, από σήμερα αλλάζουν όλα. 

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, έως και τις 30 Απριλίου επιτρέπεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών με τους εξής περιορισμούς: 

-Σε κάθε λαϊκή αγορά από τους πωλητές (παραγωγοί και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, σύμφωνα με την άδειά τους, συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50%, ανά κατηγορία πωλητών (κατηγορίες πωλητών: παραγωγοί και επαγγελματίες). 

-Οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών δημοσιοποιούν πίνακα με τους συμμετέχοντες, κάθε φορά, πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες) στις λαϊκές αγορές ευθύνης τους.

-Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

-Με την ίδια Απόφαση γίνεται σαφές ότι παραμένει το απαγορευτικό πώλησης άλλων ειδών στις λαϊκές (π.χ. ρούχα), εκτός των ειδών των ειδών ατομικής καθαριότητας και οικιακής φροντίδας.