Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Ρεκόρ συμμετοχής στο διήμερο της εθελοντικής αιμοδοσίας – Το μήνυμα του Ανδρέα Κονδύλη

Ρεκόρ συμμετοχής στο διήμερο της εθελοντικής αιμοδοσίας – Το μήνυμα του Ανδρέα Κονδύλη

Ρεκόρ συμμετοχής είχε η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε στις 20 και 21 Μαρτίου από τον Δήμο Αλίμου.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες σε συμμετοχή αιμοδοσίες των τελευταίων 25 ετών.

Η επιστημονική κοινότητα δυστυχώς αναφέρει πως τώρα με την έξαρση του κορωνοϊου, η ανάγκη για αίμα είναι τεράστια, καθώς ο κόσμος δεν προσέρχεται να νοσοκομεία για να αιμοδοτήσει.

Οι Αλιμιώτες και οι Αλιμιώτισσες χθες και σήμερα έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα, πως ενωμένοι καταφέρνουμε πολλά.

Το μήνυμα του Ανδρέα Κονδύλη:

Οι Έλληνες στα δύσκολα γινόμαστε υπέροχοι!!

Μεγάλη ανταπόκριση βρήκε η έκκλησή μας για συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Δήμος μας στις 20 & 21 Μαρτίου (χθες και σήμερα), παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Πάνω από 200 Αλιμιώτες και Αλιμιώτισσες βγήκαν από το σπίτι για να δώσουν αίμα στους δύο χώρους που είχαμε ετοιμάσει στην πόλη μας (Β΄ ΚΑΠΗ & Κοινωνική Υπηρεσία), σε συνεργασία με το Ασκληπιείο Βούλας, με αποτέλεσμα να συλλέξουμε 121 φιάλες αίμα.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες σε συμμετοχή αιμοδοσίες των τελευταίων 25 χρόνων, που λειτουργεί η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αλίμου.

Το αίμα είναι πολύτιμο για το σύστημα υγείας και για τους ασθενείς, την ευαίσθητη αυτή περίοδο, με την έξαρση του κορωνοϊού και τη μεγάλη έλλειψη σε αίμα.

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι στα δύσκολα οι Έλληνες νοιαζόμαστε ο ένας τον άλλον και είμαστε πρώτα από όλα 'άνθρωποι', με ευαισθησία, αλληλεγγύη, αγάπη...

Αν ήμασταν εξίσου ενωμένοι και σε πιο ομαλές περιόδους, θα κάναμε ακόμα περισσότερα θαύματα...