Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Ας «Μείνουμε Σπίτι» επιτέλους

Ας «Μείνουμε Σπίτι» επιτέλους

Τώρα που ο καιρός «ζέστανε» ξανά, δυστυχώς πολλοί ήταν εκείνοι που παρά τις απαγορεύσεις και τις εκκλήσεις του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας βγήκαν έξω για τη βόλτα τους.

Οι γιατροί και οι επιστήμονες της Υγείας συστήνουν να «Μένουμε Σπίτι» αυτό το διάστημα. Το self distancing, όπως ονομάζεται πλέον, είναι ο μοναδικός τρόπος να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊου. Δεν είναι παιχνίδι, δεν είναι η ώρα να ‘επαναστατήσουμε΄.

Ο κρατικός μηχανισμός έδρασε γρήγορα και άμεσα. Αυστηρά μέτρα που αν τηρηθούν θα έχουν ως αποτέλεσμα να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης. Οπότε, γιατί πολλοί είναι εκείνοι που βγαίνουν ακόμη έξω; Η δικαιολογία ‘δεν μπορώ συνέχεια σπίτι’, δεν είναι καν αποδεκτή.

Πρόκειται για μία πολύ ειδική περίπτωση και πρόκειται για θέμα ατομικής ευθύνης. Άλλωστε, όλοι οι ειδικοί συμφωνούν. Υπάρχουν περιπτώσεις που φορείς του ιού είναι ασυμπτωματικοί και λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας του ιού είναι απλά πανεύκολο να μεταδοθεί σε άτομα των ευπαθών ομάδων.

Ηλικιωμένοι και άτομα με αναπνευστικά προβλήματα ή βαρύ ιστορικό είναι εκείνοι που σίγουρα θα νοσήσουν με βαριά συμπτώματα. Γιατί λοιπόν να είσαι εσύ εκείνος που θα το μεταδώσεις σε κάποιον;

Μπορεί να νιώθεις καλά στην υγεία σου, αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν είσαι φορέας. Ας κάνουμε όλοι μας υπομονή, ας βρούμε δημιουργικούς τρόπους να περάσουμε τον χρόνο μας στο σπίτι και ας μείνουμε επιτέλους μέσα σε αυτό. Όσο πιο γρήγορα υπακούσουμε όλοι μας, τόσο πιο γρήγορα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας.

Η πανδημία εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς, ας το πάρουμε όλοι στα σοβαρά λοιπόν και ας μείνουμε σπίτι. Θα υπάρχει άπλετος χρόνος για βόλτες στην παραλία, στα πάρκα και για μπάνιο στη θάλασσα, όταν όλο αυτό περάσει. 

 

Τατιάνα Τζινιώλη