Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Μόνο τα επείγοντα ραντεβού στο ΙΚΑ Αλίμου

Μόνο τα επείγοντα ραντεβού στο ΙΚΑ Αλίμου και από Δευτέρα ξεκινάει η διαδικασία άυλης συνταγογράφησης

Ακυρώνονται τα τακτικά ραντεβού που έχουν κλειστεί στο ΙΚΑ Αλίμου και θα εξυπηρετούνται μόνο τα περιστατικά που θεωρούνται επείγοντα.

Η αξιολόγηση του κάθε περιστατικού γίνεται τηλεφωνικά από τον θεράποντα ιατρό με τον οποίο έχει κλειστεί το ραντεβού. Οι  συνταγογραφήσεις για φάρμακα, όπως γράψαμε σε προηγούμενο άρθρο, γίνονται προς το παρόν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου.  

Από τη Δευτέρα 23-3-2020 πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία η διαδικασία της άυλης συνταγογράφησης στο Σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης. 

Σύμφωνα με τη νέα διαδικασία, για όσους πολίτες έχουν επιλέξει ότι επιθυμούν άυλη συνταγογράφηση, κατά τη συνταγογράφησή τους από τον ιατρό δεν απαιτείται εκτύπωση της συνταγής φαρμάκων, αλλά δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής παραλαβής της συνταγής τους μέσω μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο (sms) ή και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους (e-mail).

Αντίστοιχα ο φαρμακοποιός θα εκτελεί μία άυλη συνταγή, είτε εισάγοντας στο σύστημα το barcode της συνταγής, το οποίο έχει λάβει ο πολίτης στο κινητό του τηλέφωνο ή/ και στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο, είτε με αναζήτηση της συνταγής του πολίτη εισάγοντας τον ΑΜΚΑ του.

Για της εκτέλεση άυλης συνταγής μέσω του ΑΜΚΑ του πολίτη, ο φαρμακοποιός πρέπει να εισάγει στο σύστημα τον κωδικό (one time password) που θα λάβει ο πολίτης στο κινητό του τηλέφωνο ή/ και στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο και το οποίο θα πρέπει να το γνωστοποιήσει στον φαρμακοποιό.  Μόλις ο φαρμακοποιός εισάγει τον κωδικό στο σύστημα, μπορεί να ανακτήσει και να εκτελέσει τη συνταγή.

Θα υπάρξει επόμενη ανακοίνωση για τον τρόπο με τον οποίο ο πολίτης δηλώνει ότι επιθυμεί άυλη συνταγογράφηση.