Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Τι γίνεται με τις αδέσποτες γάτες που βρίσκονται εντός της «Ακτής του Ήλιου»

Τι γίνεται με τις αδέσποτες γάτες που βρίσκονται εντός της «Ακτής του Ήλιου»

Με τις οργανωμένες παραλίες να έχουν σφραγιστεί ήδη από το Σάββατο, μία κάτοικος του Αλίμου εξέφρασε την απορία της σχετικά με τις αδέσποτες γατούλες που βρίσκονται εντός της Ακτής του Ήλιου.

Με ερώτησή της στο group του Facebook «Αγαπώ τον Άλιμο», εξέφρασε την ανησυχία της, καθώς η εθελόντρια που τις τάιζε, πλέον δεν έχει πρόσβαση.

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, δήλωσε πως μετά από συζήτηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, τη Γενική Διευθύντρια της ΕΤΑΔ Α.Ε, Αγγέλα Μιχαλοπούλου, την Ακτή του Ήλιου αλλά και την Πρόεδρο του Αγίου Κοσμά Μερόπη Μοσχογιάννη, έχει βρεθεί λύση για όλα τα αδέσποτα που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο του Αλίμου.

Έχει δοθεί άδεια ώστε κάποιοι εθελοντές που φροντίζουν τα αδέσποτα να εξακολουθήσουν να πηγαίνουν φαγητό και να τα περιποιούνται.

 

Update: Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, η είσοδος δεν επετράπη σε εθελοντές στην Ακτή του Ήλιου, παρά μόνο στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Ελπίζουμε πως σύντομα θα  δοθεί μία ουσιαστική λύση για τη σίτιση των γατιών που βρίσκονται εκεί, καθώς η είσοδος έχει απαγορευτεί (όπως και σε όλες τις οργανωμένες πλαζ) με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.