Μία ενδιαφέρουσα δράση συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα του Μαρτίου «Η ζωή είναι ωραία».
Το Σάββατο 14 Μαρτίου θα πάμε στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ώστε να …ακούσουμε το διάστημα.
«Ήχοι» του διαστήματος φθάνουν συνεχώς στον πλανήτη μας, όμως δεν καταφέρνουμε να τους ανιχνεύσουμε με τα αυτιά μας. Θα μπορούσαμε να τους ακούσουμε, αν αντί για αυτιά διαθέταμε κεραίες ραδιοφώνου… Αστρονόμοι και τεχνικοί του ήχου «ηχοποιούν» σήμερα επιστημονικά δεδομένα, προσφέροντάς μας τελικά τον «ήχο» του διαστήματος.
Η σύγχρονη αυτή ιδέα της ηχοποίησης αστρονομικών δεδομένων, ως συνδυασμός επιστήμης και τέχνης, μοιραία συνδέεται με τη φιλοσοφία, μέσω μιας από τις γοητευτικότερες ιδέες της αρχαίας ελληνικής σκέψης, την «αρμονία των σφαιρών» των Πυθαγορείων.
Ελάτε να γνωρίσουμε τη μουσική του σύμπαντος, να παρατηρήσουμε τον ουρανό με το διοπτρικό τηλεσκόπιο Δωρίδη και να θαυμάσουμε τους θησαυρούς και τα μυστικά της βιβλιοθήκης του Αστεροσκοπείου!
Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος (35 άτομα), γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει το Σάββατο 14 Μαρτίου, στις 16:45 ακριβώς, από τη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Ερεχθείου.
Κόστος Συμμετοχής: 12€
Κρατήσεις θέσεων έως την Παρασκευή 6 Μαρτίου.
Οποιοσδήποτε κάτοικος του Αλίμου επιθυμεί να συμμετάσχει θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 π.μ. – 18:00.
