Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Ο Δήμος Αλίμου θα αποκτήσει Δημοτικό Κτηνιατρείο

Ο Δήμος Αλίμου θα αποκτήσει Κοινωνικό Κτηνιατρείο

Ο Στέφανος Διαμαντής, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, μίλησε στο Alimos Online για την μελλοντική ίδρυση ενός Δημοτικού Κτηνιατρείου στον Άλιμο.

Κύριο μέλημά του είναι η εφαρμογή μέτρων και ο συντονισμός ενεργειών για τη φροντίδα και προστασία τόσο των αδέσποτων όσο και δεσποζόμενων ζώων.

Αποσκοπεί στο να περιορίσει το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων και στον έλεγχο του πληθυσμού τους.  

Όπως δήλωσε:

«Ήταν αρχικά μία ιδέα του Δημάρχου-του Ανδρέα Κονδύλη-την οποία έχουμε δουλέψει μαζί με την κυρία Μαρία Μουτσάτσου, την δραστήρια Πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου ΣΑΖΑ. Δυστυχώς το πρόβλημα με τα αδέσποτα είναι μεγάλο (ειδικά με τις γάτες) γιατί τουλάχιστον το πρόβλημα με τα σκυλιά το ελέγχουμε και η δημιουργία ενός Δημοτικού Κτηνιατρείου είναι αναγκαία. Με την ίδρυσή του, θα μπορέσουμε να έχουμε φτηνές στειρώσεις και φροντίδα στα αδέσποτα, αλλά περισσότερο θα μπορούμε να προσφέρουμε υπηρεσίες στις ευπαθείς ομάδες του Κοινωνικού Παντοπωλείου που έχουν ζώα, είτε πιο φτηνά, ή ακόμη και δωρεάν. Είμαστε σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες για να προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε αυτήν την ιδέα μέσα στο 2020. Θα χρειαστεί να βρούμε έναν χώρο κατάλληλο που να πληροί τις υγειονομικές προϋποθέσεις και να τον διαμορφώσουμε, ενδεχομένως να νοικιάσουμε. Χρειαζόμαστε το απαιτούμενο χρηματικό κονδύλι, το οποίο ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να το αντλήσουμε είτε από τον προϋπολογισμό του Δήμου, είτε από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας».

Συγχρόνως η κυρία Μουτσάτσου, Πρόεδρος του ΣΑΖΑ, πρόσθεσε:

«Μετά από τρία χρόνια άψογης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλίμου, μέσω του κυρίου Στέφανου Διαμαντή και του ΣΑΖΑ, και μετά από πρόταση του Δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη, προγραμματίζουμε και οργανώνουμε-με την στήριξη της Περιφέρειας-την ίδρυση του Δημοτικού Κτηνιατρείου. Είναι απαραίτητο για τον Δήμο μας.»