Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Έκθεση του Μάκη Θεοφυλακτόπουλου και ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη Αλίμου

Έκθεση του Μάκη Θεοφυλακτόπουλου και ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη Αλίμου

Μετά την έκθεση «Alimos Blues» του Χρήστου Αντωναρόπουλου, έρχεται μία έκθεση ζωγραφικής με έργα του Μάκη Θεοφυλακτόπουλου.

Μάλιστα, ο καλλιτέχνης θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Αλίμου σε ειδική τελετή.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου (Λ. Ιωνίας 96) και αναμένεται να ξεκινήσει πριν το Πάσχα.

Ο καλλιτέχνης:

Ο Μάκης Θεοφυλακτόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1939.  Σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ με τον Γ. Μόραλη και αποφοίτησε το 1965. Κατά την περίοδο 1969-74 εργάστηκε στην Λωζάνη και το Παρίσι καθώς και στη Νέα Υόρκη με υποτροφία του Ιδρύματος Ford. Από το 1988 είναι καθηγητής ζωγραφικής στο ΣΚΤ του ΑΠΘ.

Οι πίνακές του είναι συνήθως μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους, ζωγραφισμένοι με λάδι ή ακρυλικό. Επίσης έχει δώσει μεγάλα σχέδια με κάρβουνο. Η παλαιότερη θεματολογία του είχε σχέση με τους κοινωνικούς προβληματισμούς του ζωγράφου. Η ιδιάζουσα γραφή του απομάκρυνε την τέχνη του από την ρεαλιστική περιγραφή, παρόλο που η ανθρώπινη φιγούρα παραμένει κυρίαρχο στοιχείο, στο μεγαλύτερο μέρος της ζωγραφικής του. 

O Mάκης Θεοφυλακτόπουλος έχει στο ενεργητικό του 26 ατομικές εκθέσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και μια πολύ δυναμική συμμετοχή σε 15 σημαντικές διεθνείς παρουσιάσεις.  Έργα του βρίσκονται σε μουσεία και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μερικές από τις ατομικές εκθέσεις που έχει κάνει είναι στις γκαλερί: Άστορ, Νέα Gallery, Ώρα, Κοχλίας (Θεσσαλονίκη), Πολυπλάνο, Μέδουσα, Ζουμπουλάκη, κ.α.