Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Ομόφωνα ψηφίστηκε η «Κήρυξη του 2020 ως έτους Τοπικής Ιστορίας του Αλίμου»  - Oι δράσεις που ετοιμάζονται

Ομόφωνα ψηφίστηκε η «Κήρυξη του 2020 ως έτους Τοπικής Ιστορίας του Αλίμου»  - Oι δράσεις που ετοιμάζονται

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 5ης Φεβρουαρίου συζητήθηκε, και ψηφίστηκε ομόφωνα, η «Κήρυξη του 2020 ως έτους Τοπικής Ιστορίας του Αλίμου».

Ο Άλιμος είναι μία πόλη με ιστορία χιλιάδων ετών και φέτος ήρθε η ώρα να αναδειχθεί και να παρουσιαστεί και έξω από τα όρια του δήμου. Θα πραγματοποιηθεί μία σειρά από δράσεις και προγράμματα για την ανάδειξη και τη διάδοση της ιστορίας του Αλίμου.

Οι προγραμματισμένες δράσεις αφορούν την υλοποίηση ενημερωτικών ομιλιών σε σχολεία του Αλίμου, την προετοιμασία του 5ου Συμποσίου για τον Θουκυδίδη που θα διεξαχθεί το 2021, την ανάδειξη των αρχαιοτήτων της πόλης μας με τη συνεργασία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και την έκδοση σε έντυπη μορφή το βιβλίο «Το Θεμέλιο» του Αριστείδη Θωμόπουλου -το οποίο υπάρχει ήδη σε ψηφιακή μορφή στο site του Δήμου Αλίμου.

Επίσης, θα γίνει επανέκδοση του έργου «Γνωρίζω την πόλη μου μέσα από περιβαλλοντικά μονοπάτια», θα γίνουν ολιγόλεπτα video για την πόλη μας και εμπλουτισμός της ιστοσελίδας του Δήμου Αλίμου με ψηφιακά βιβλία και έντυπα και θα συσταθεί και διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία θα διοργανώνει και θα προτείνει εκδηλώσεις με κεντρικό τους θέμα την ιστορία της πόλης μας.