Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Πρωτότυπα και λαμπερά τα εγκαίνια της έκθεσης «Alimos Blues» στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου  

Πρωτότυπα και λαμπερά τα εγκαίνια της έκθεσης «Alimos Blues» στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου  

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη το βράδυ τα εγκαίνια της πρωτότυπης έκθεσης «Alimos Blues», με έργα του εικαστικού Χρήστου Αντωναρόπουλου.

Από νωρίς, η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αλίμου γέμισε με κόσμο, που θέλησαν να θαυμάσουν τα έργα με την ξεχωριστή τεχνοτροπία του Αλιμιώτη εικαστικού. 

 Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης δήλωσε στον σύντομο χαιρετισμό του: «Κατ’ αρχάς να ευχαριστήσω τους καλλιτέχνες που βρίσκονται απόψε κοντά μας και τιμούν αυτήν την έκθεση και όλους εσάς, που παρά τις αντίξοες συνθήκες του καιρού, ήρθατε εδώ για να θαυμάσετε τα έργα του σημαντικού καλλιτέχνη Χρήστου Αντωναρόπουλου. Αυτή είναι η 9η έκθεση που κάνουμε στο Δήμο μας, είναι μια προσπάθεια που ξεκινήσαμε δειλά πριν τρία χρόνια με σπουδαίες εκθέσεις. Ο Δήμος Αλίμου έχει ήδη στην κατοχή του 90 σπουδαία έργα σημαντικών καλλιτεχνών και βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να μελετάμε την ανέγερση κτιρίου για την Δημοτική μας Πινακοθήκη. Ήδη έχουμε κάνει δημότη Αλίμου τον Αλέκο Φασιανό και χαιρόμαστε που οι δημότες έχουν αγκαλιάσει αυτή μας την προσπάθεια, την έχουν αγκαλιάσει και μέσω αυτών των εκθέσεων, παίρνει χρώμα η ζωή τους. Η έκθεση θα διαρκέσει έναν μήνα, μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου, με ενδεχόμενο παράτασής της. Θα την επισκεφθούν όλα τα σχολεία του Δήμου μας και το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, στις 12:00 θα γίνει ξενάγηση από τον κριτικό Τέχνης και Καθηγητή Μάνο Στεφανίδη. 

Χαιρόμαστε επίσης γιατί, ένα από τα έργα που εκτίθενται σε αυτήν την έκθεση, όποιο εμείς διαλέξουμε, θα δωριθεί από τον καλλιτέχνη στον Δήμο μας και θα αποτελέσει μέρος της εικαστικής συλλογής του Δήμου μας.

Επόμενη έκθεση θα είναι του καλλιτέχνη Μάκη Θεοφυλακτόπουλου, τον οποίο θα κηρύξουμε επίτιμο δημότη της πόλης μας.

Ευχαριστούμε τον Μάνο Στεφανίδη, που επιμελήθηκε τον υπέροχο κατάλογο της έκθεσης, ο οποίος θα διανεμηθεί σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας και ευχαριστούμε επίσης όλους όσους εργάστηκαν για να στηθεί αυτή η έκθεση».

Στη συνέχεια ο καλλιτέχνης-δημιουργός των εκθεμάτων Χρήστος Αντωναρόπουλος, δήλωσε χαρούμενος, αν και άρρωστος  με πυρετό, για την παρουσία των επισκεπτών, που παρά την κακοκαιρία, παραβρέθηκαν στα εγκαίνια. Και συμπλήρωσε ότι, «Ο Δήμος Αλίμου είναι ο μοναδικός Δήμος που είναι τόσο φιλότεχνος».

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Στέφανος Διαμαντής, οι Αντιδήμαρχοι Άρτεμης Καραμολέγκος, Νίκος Αλεξόπουλος και Γιώργος Μακαριγάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Βέργης, Γιάννης Μαριόλης, Κωνσταντίνος Φαλιέρος και Χρήστος Γκόλιας και πλήθος κόσμου.

Η έκθεση περιλαμβάνει μία σειρά από εγκαταστάσεις και πίνακες του καλλιτέχνη από το 1986 έως και το 2019. Tα εγκαίνια συνόδευαν μουσικά οι BFAM Trio, οι οποίοι  γέμισαν με jazz μελωδίες τον χώρο.

 

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα- Παρασκευή: 10:00 – 21:00

Σάββατο: 17:00 – 21:00

Είσοδος ελεύθερη

Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου: Λ. Ιωνίας 96, Άλιμος