Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Το ντοκιμαντέρ «Το σχολείο μου» του ΕΠΑΛ Αλίμου πήγε ως το κινηματογραφικό φεστιβάλ της Χαλκίδας

Το ντοκιμαντέρ «Το σχολείο μου» του ΕΠΑΛ Αλίμου πήγε ως το κινηματογραφικό φεστιβάλ της Χαλκίδας

Το ντοκιμαντέρ «Το σχολείο μου» που δημιούργησε η ομάδα ντοκιμαντέρ του ΕΠΑΛ Αλίμου, προβλήθηκε στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα.

Το φεστιβάλ διεξήχθη 19 έως 24 Νοεμβρίου και το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε την Τετάρτη 20 και την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου. Φυσικά, το παρών έδωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες που γύρισαν το ντοκιμαντέρ και μετά την προβολή του έγινε συζήτηση με το κοινό.

Οι ερωτήσεις του κοινού απαντήθηκαν από τις μαθήτριες Κατερίνα Αναγνωσταρά και Κωνσταντίνα Φρυδά, από τη Διευθύντρια του ΕΠΑΛ κ. Σοφία Νικηφορίδου και από τον υπεύθυνο καθηγητή του έργου, κ. Δημήτρη Φρυδά.

Το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε στα πλαίσια του “Κινηματογραφικού Εργαστηρίου Ντοκιμαντέρ” που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Μία νέα αρχή στα ΕΠΑΛ». Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού το ΕΠΑΛ Αλίμου συνεργάστηκε με την Docfest, η οποία διεξήγαγε σύντομα σεμινάρια που αφορούσαν τον κινηματογράφο και το ντοκιμαντέρ, παρείχε τον αναγκαίο εξοπλισμό (κάμερες, καταγραφέα ήχου, τρίποδα, φωτισμό, κ.ά.) και το μοντάζ έγινε σε χώρους και με υπολογιστές που τους παρείχαν.

Για τη σχολική χρονιά 2019-2020, το σχολείο έχει ήδη υποβάλει στο  Ίδρυμα “ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ” που είναι ο συντονιστής υλοποίησης παρόμοιων σχεδίων δράσης νέο πρόγραμμα δημιουργίας ντοκιμαντέρ το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει το Δεκέμβριο 2019.

Φωτογραφία: ΕΠΑΛ Αλίμου