Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Απολαύσαμε ΄Το (σχεδόν) ημερολόγιο μίας 82χρονης΄

Απολαύσαμε

Πραγματοποιήθηκε απόψε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου, η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μανίνας Ζουμπουλάκη. Το βιβλίο έχει τίτλο «Το (σχεδόν) ημερολόγιο μίας 82χρονης» (Εκδόσεις Παπαδόπουλος).

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης στον σύντομο χαιρετισμό του είπε μεταξύ άλλων: «Καλωσορίζουμε την Μανίνα Ζουμπουλάκη και την ευχαριστούμε όχι μόνο για την αποψινή της παρουσία, όχι μόνο για τα βιβλία που έχει γράψει, αλλά της χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για το πανέμορφο άρθρο που έγραψε πριν λίγο καιρό στην "Athens Voice" για την πόλη μας, τον Άλιμο. Σε αυτό το άρθρο η Μανίνα Ζουμπουλάκη εξυμνεί τον Άλιμο, την φυσική και πολιτιστική ομορφιά του και γράφει μεταξύ άλλων μέσα στο άρθρο ότι ο Άλιμος πρέπει να είναι ο Δήμος με την πιο ζωηρή πολιτιστική κίνηση από οποιοδήποτε άλλο Δήμο! Την ευχαριστούμε λοιπόν και της ευχόμαστε να είναι το νέο της βιβλίο, το οποίο είναι από την πρώτη μέχρι την τελευταίο σελίδα  γεμάτο χιούμορ και ενθουσιασμό για την ζωή, καλοτάξιδο».

Την παρουσίαση  συντόνιζε ο ραδιοφωνικός παραγωγός Στέφανος Γρηγοριάδης, για το βιβλίο και τη συγγραφέα μίλησαν η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Κλεοπάτρα Πατλάκη, όπως και η ίδια η συγγραφέας και αποσπάσματα διάβασε η ηθοποιός Βαλέρια Χριστοδουλίδου.

Την παρουσίαση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Στέφανος Διαμαντής και η Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Ξένου.

Για το βιβλίο: Είμαι ογδόντα δύο χρονών (άσχετα που κρύβω χρόνια, και μπερδεύω τι έχω πει σε ποιον, όσον αφορά την ηλικία μου). Με λένε Μελίνα Μπίλια και, παρόλο που έχω πόνους και παθήσεις που πάνε σύννεφο, όπως όλες οι γιαγιάδες του κόσμου, δεν είμαι μια συνηθισμένη γιαγιά. Έχω κέφι, και ενθουσιασμό, και διάθεση να «κάνω πράγματα»… αρκεί αυτά τα πράγματα να είναι πάνω στη γη, άντε και στη θάλασσα. Ο ουρανός μού φέρνει περίεργους συνειρμούς… 

Ένεκα η Κρίση και που ο κολλητός μου έσπασε τη λεκάνη του, έφτασα να πουλάω τα φυτά του. Τα φυτά δεν είναι ραδίκια, εκτός κι αν καπνίζονται τα ραδίκια… Πούλησα λοιπόν όχι-ραδίκια, γνώρισα έναν ενδιαφέροντα παππού, ασχολήθηκα με το Αιρ-Μπι-Εν-Μπι, ανακατεύτηκα στην ερωτική ζωή της εγγονής μου και γενικά, μέσα στον τελευταίο χρόνο, είχα ένα σωρό περιπέτειες. Διαβάζοντάς τες στο ημερολόγιό μου, ελπίζω να καταλάβετε επιτέλους – ειδικά εσείς που αναρωτιέστε – ότι, ΝΑΙ, έχετε λόγους να σηκώνεστε κάθε πρωί από το κρεβάτι σας και, μάλιστα, με ΚΕΦΙ, με ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ, όπως εγώ… ή ότι δεν χρειάζεστε καν λόγους. 

Θα μάθετε επίσης ΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ να είσαι ογδόντα δύο χρονών (άσχετα αν λες ότι είσαι εβδομήντα πέντε).