Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Αύριο η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μανίνας Ζουμπουλάκη στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου

Αύριο η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μανίνας Ζουμπουλάκη στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου

Ο Δήμος Αλίμου και οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος σας προσκαλούν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου (Ιωνίας 96, 'Ανω Καλαμάκι) για την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μανίνας Ζουμπουλάκη.

Έχει τίτλο «Το (σχεδόν) ημερολόγιο μίας 82χρονης» και η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στις 19:00.

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο ραδιοφωνικός παραγωγός Στέφανος Γρηγοριάδης, για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσει η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Κλεοπάτρα Πατλάκη, όπως και η ίδια η συγγραφέας και αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Βαλέρια Χριστοδουλίδου.

Για το βιβλίο: Είμαι ογδόντα δύο χρονών (άσχετα που κρύβω χρόνια, και μπερδεύω τι έχω πει σε ποιον, όσον αφορά την ηλικία μου). Με λένε Μελίνα Μπίλια και, παρόλο που έχω πόνους και παθήσεις που πάνε σύννεφο, όπως όλες οι γιαγιάδες του κόσμου, δεν είμαι μια συνηθισμένη γιαγιά. Έχω κέφι, και ενθουσιασμό, και διάθεση να «κάνω πράγματα»… αρκεί αυτά τα πράγματα να είναι πάνω στη γη, άντε και στη θάλασσα. Ο ουρανός μού φέρνει περίεργους συνειρμούς… 

Ένεκα η Κρίση και που ο κολλητός μου έσπασε τη λεκάνη του, έφτασα να πουλάω τα φυτά του. Τα φυτά δεν είναι ραδίκια, εκτός κι αν καπνίζονται τα ραδίκια… Πούλησα λοιπόν όχι-ραδίκια, γνώρισα έναν ενδιαφέροντα παππού, ασχολήθηκα με το Αιρ-Μπι-Εν-Μπι, ανακατεύτηκα στην ερωτική ζωή της εγγονής μου και γενικά, μέσα στον τελευταίο χρόνο, είχα ένα σωρό περιπέτειες. Διαβάζοντάς τες στο ημερολόγιό μου, ελπίζω να καταλάβετε επιτέλους – ειδικά εσείς που αναρωτιέστε – ότι, ΝΑΙ, έχετε λόγους να σηκώνεστε κάθε πρωί από το κρεβάτι σας και, μάλιστα, με ΚΕΦΙ, με ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ, όπως εγώ… ή ότι δεν χρειάζεστε καν λόγους. 

Θα μάθετε επίσης ΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ να είσαι ογδόντα δύο χρονών (άσχετα αν λες ότι είσαι εβδομήντα πέντε).