Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Προχωρούν οι εργασίες για τη διάνοιξη της οδού Λαγκαδίων

Προχωρούν οι εργασίες για τη διάνοιξα της οδού Λαγκαδίων

Προχωρούν τα έργα για την διάνοιξη της οδού Λαγκαδίων και τη σύνδεσή της με την Λεωφόρο Θεομήτορος, δίπλα στο Shopping House. 

Πρόκειται για έργο που θα διευκολύνει τους κατοίκους και την κυκλοφορία της περιοχής, που δεν θα χρειάζεται να κινούνται δαιδαλοειδώς στους περιβάλλοντες δρόμους και  που οι κάτοικοι της περιοχής ζητούσαν εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Με σεβασμό στη φυσική ροή του ρέματος, έγινε πέρυσι το καλοκαίρι το απαιτούμενο αντιπλημμυρικό έργο της κατασκευής του πλακοσκεπούς αγωγού ομβρίων στο τμήμα που εμπόδιζε την κατασκευή της οδού. Στη συνέχεια άρχισαν σταδιακά οι εργασίες για την διάνοιξη, κατασκευή και διαμόρφωση του δρόμου.

Ήδη τοποθετούνται τα κράσπεδα προς την ανατολική πλευρά του δρόμου (όπου το Shopping House) (στη δυτική πλευρά έχουν τοποθετηθεί), έχει γίνει η διαμόρφωση της υπόβασης του οδοστρώματος και αποξηλώθηκε το τμήμα του πεζοδρομίου της Λεωφόρου Θεομήτορος που εμπόδιζε τη σύνδεση της Λεωφόρου με το νέο τμήμα της οδού Λαγκαδίων.

Βεβαίως, για τη σύνδεση της οδού Λαγκαδίων με την Λεωφόρο Θεομήτορος και την λειτουργία της διασταύρωσης των οδών (πεζών και οχημάτων), δεν αρκεί μόνο η ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου, αλλά και η ρύθμιση των φωτεινών σηματοδοτών της διασταύρωσης, καθόσον μέχρι σήμερα η λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών γίνεται με βάση τον υπολογισμό του κυκλοφοριακού φόρτου της Λεωφόρου Θεομήτορος (και για τις δύο κατευθύνσεις) και της οδού Αργοστολίου (του Δήμου Αγίου Δημητρίου) (γεωμετρική προέκταση της οδού Λαγκαδίων).