Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

To «Νότιον Σήμα» πάει στο Μέγαρο Μουσικής στην  παράσταση «Μαθήματα Πολέμου ΙΙ: Σικελικά Δράματα»

To «Νότιον Σήμα» πάει στο Μέγαρο Μουσικής στην  παράσταση «Μαθήματα Πολέμου ΙΙ: Σικελικά Δράματα»

Το «Νότιον Σήμα» καλεί τα μέλη του στη νέα θεατρική εξόρμησή του.

Το ραντεβού δίνεται για την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και η παράσταση είναι η «Μαθήματα Πολέμου ΙΙ: Σικελικά Δράματα» που παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη δραματοποιημένη απόδοση της Ιστορίας του Θουκυδίδη, όπου παρουσιάζονται επεισόδια από τη δεύτερη φάση του Πελοποννησιακού Πολέμου, τη Σικελική Εκστρατεία (415-413 π.Χ.). Τα γεγονότα παρακολουθούν τα κύρια σημεία από την πλέον δραματική –για την αθηναϊκή πολιτική– φάση του πολέμου.  Από τη μεγαλοϊδεατική φαντασίωση της αθηναϊκής κυριαρχίας στη Δύση, τις περιπετειώδεις τροπές των πολεμικών συγκρούσεων στη Σικελία, μέχρι τη συντριβή των αθηναϊκών δυνάμεων και την οριστική ματαίωση του επεκτατικού οράματος.  Η πολιτική και στρατιωτική «τραγωδία της Αθήνας» έχει ως τραγικό πρόσωπο τον απρόσωπο αθηναϊκό Δήμο και την τραγική διάνοιά του, όπως την ενσαρκώνουν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές (πολιτικοί-στρατηγοί), προπάντων ο αμφιλεγόμενος Αλκιβιάδης και ο αντιφατικός Νικίας.

Παίζουν: Δημήτρης Λιγνάδης, Grace Nwoke, Βασίλης Αθανασόπουλος, Εβίτα Ζημάλη, Ανδρέας Καρτσάτος, Λάμπρος Κωνσταντέας

Πληροφορίες για τα εισιτήρια:

Η ομαδική κράτηση περιλαμβάνει εισιτήρια των 18 ευρώ γενική είσοδο και των 12 ευρώ για άτομα άνω των 65 ετών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς έχον εξασφαλιστεί μόλις 25 θέσεις.

Δηλώσεις συμμετοχής και αγορά των εισιτηρίων μέχρι την Τετάρτη 16/10/2019, ώρα 12.00, στην Ιωάννα Μικρογιαννάκη, τηλ. 6974078998

Τόπος συνάντησης: 20.30 στην Είσοδο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών