Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Ναυτοπρόσκοποι Αλίμου: Αγιασμός και έπαρση της σημαίας για τη νέα προσκοπική χρονιά

Ναυτοπρόσκοποι Αλίμου: Αγιασμός και έπαρση της σημαίας για τη νέα προσκοπική χρονιά

Το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων, ξεκίνησε και επίσημα τη νέα προσκοπική χρονιά.

Λυκόπουλα και πρόσκοποι βρέθηκαν την Κυριακή στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου στην οδό Φαν Βάικ 2, όπου τελέστηκε ο Αγιασμός, η Έπαρση της Σημαίας και η τελετή ανάβασης τριών παιδιών από λυκόπουλα στην Ομάδα Προσκόπων.

Σύντομο χαιρετισμό έκαναν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης Μάνθος Παπαματθαίου, ο Αναστάσιος Μπαταγιάννης εκ μέρους της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Αλίμου  και ο νέος Αρχηγός του Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Αλίμου, Λουκιανός Παπαδόπουλος.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Αλίμου και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Εθελοντισμού, Στέφανος Διαμαντής -  του οποίου η βοήθεια στο Σύστημα Αλίμου επισημάνθηκε από τον κύριο Παπαματθαίου και εκτιμήθηκε ιδιαίτερα -  ευχήθηκε με τη σειρά του στα λυκόπουλα και τους προσκόπους καλή προσκοπική χρονιά.

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν η Αντιδήμαρχος Αναστασία Σιμητροπούλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι : Κωνσταντίνος Φαλιέρος και Δανάη Νικολάτου και πολλοί γονείς και φίλοι των προσκόπων.

Γιορτάζοντας τα 110 χρόνια Προσκοπισμού στην Ελλάδα, την επόμενη Κυριακή 20 Οκτωβρίου, από τις 10:30 έως τις 13:30, στον προαύλιο χώρο της οδού Φαν Βάϊκ 2, οι Πρόσκοποι θα έχουν Open Day, προσκαλώντας όσους επιθυμούν να τους γνωρίσουν και να παίξουν μαζί τους.