Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Η Ζωή είναι Ωραία: Ξενάγηση στην αρχιτεκτονική και την ιστορία του Κολωνακίου, με ειδική τιμή για τους Αλιμιώτες

Η Ζωή είναι Ωραία: Ξενάγηση στην αρχιτεκτονική και την ιστορία του Κολωνακίου, με ειδική τιμή για τους Αλιμιώτες

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Η Ζωή είναι ωραία», την Κυριακή 20 Οκτωβρίου θα γνωρίσουμε την ιστορία αλλά και την αρχιτεκτονική του Κολωνακίου.

Το Κολωνάκι του τότε και του σήμερα…. Οδηγός μας τα κτήρια και οι ιστορίες σπουδαίων προσωπικοτήτων που έζησαν σε αυτά, όπως η Μελίνα Μερκούρη, ο Δημήτρης Χορν, η Μαρίκα Κοτοπούλη αλλά και ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Οδυσσέας Ελύτης. Θα ταξιδέψουμε στον χρόνο και θα δούμε πώς ο νεοκλασικισμός δίνει τη θέση του στην art deco αλλά και πώς η μεσοπολεμική πολυκατοικία με τις λιτές γραμμές και τα καμπύλα μπαλκόνια αποκτά την κυρίαρχη θέση στην αστική φυσιογνωμία της Αθήνας. Θα ξεκινήσουμε από την πλατεία των Φιλικών και το σημείο από το οποίο παίρνει το όνομά της ολόκληρη η κομψή αυτή συνοικία και, αφού διανύσουμε όλο σχεδόν το κέντρο του Κολωνακίου, της άλλοτε απογυμνωμένης νότιας πλαγιάς του Λυκαβηττού, θα καταλήξουμε στη Δεξαμενή του Αδριανού και του Παπαδιαμάντη, απ’ όπου θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα στην Ακρόπολη! Μετά… ελεύθερος περίπατος και καφεδάκι!

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος (27 άτομα), γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την  Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις 10:00 π.μ. ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Κόστος Ξενάγησης: 10€.

Δηλώσεις Συμμετοχής έως την Τρίτη 15 Οκτωβρίου.

Οποιοσδήποτε κάτοικος του Αλίμου επιθυμεί να συμμετάσχει σε κάποια από τις δράσεις του Προγράμματος ΄΄Η ζωή είναι ωραία΄΄, θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 π.μ. – 17:00.

Οι θέσεις θα είναι περιορισμένες και θα κρατούνται με τη σειρά προτεραιότητας των τηλεφωνημάτων.