Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

O Ανδρέας Κονδύλης για τους κοινόχρηστους χώρους του Ελληνικού: «Είναι πρωτόγνωρο να αποφασίσει ο επενδυτής πότε θα μας τους παραδώσει»

O Ανδρέας Κονδύλης για τους κοινόχρηστους χώρους του Ελληνικού: «Είναι πρωτόγνωρο να αποφασίσει ο επενδυτής πότε θα μας τους παραδώσει»

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, μίλησε στην Καθημερινή σχετικά με τους κοινόχρηστους χώρους στο Ελληνικό.

Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν εκφράσει ήδη τον προβληματισμό τους σχετικά με τους χώρους που έχουν επιλεγεί ως κοινόχρηστοι και παραμένουν στον έλεγχο της «Ελληνικό Α.Ε» και στη συνέχει στον ιδιώτη, ενώ η παράδοση στους δήμους θα καθυστερήσει κι άλλο.

Ο Ανδρέας Κονδύλης δήλωσε στην Καθημερινή: «Είναι πρωτόγνωρο να αποφασίσει ο επενδυτής πότε θα μας τους παραδώσει. Αισθάνομαι ότι με τη ρύθμιση αυτή δεν υπάρχει προοπτική άμεσης διαμόρφωσης των κοινόχρηστων χώρων, ότι μια υποχρέωση του δήμου θα εξαρτάται από τη διακριτική ευχέρεια και συνεπώς το συμφέρον του επενδυτή».

Ο καθηγητής πολεοδρομίας στο τμήμα Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ δηλώνει σχετικά: «Η ρύθμιση μας προβληματίζει ιδιαίτερα.Οι κοινόχρηστοι χώροι είναι θέμα δημοσίου συμφέροντος, εκεί όπου ο πολίτης κυκλοφορεί ελεύθερα. Η έγνοια μας λοιπόν είναι μήπως η ρύθμιση αυτή αμφισβητεί στην πράξη τον δημόσιο χαρακτήρα των κοινόχρηστων χώρων ή υποκρύπτει κάποιον περιορισμό. Οπως είναι διατυπωμένη η ρύθμιση, τίποτα δεν εμποδίζει τον επενδυτή να τους κρατήσει όσο θέλει και να τους αποδώσει αν και όποτε θέλει, κερδίζοντας τον περιορισμό της πρόσβασης στο εσωτερικό του ακινήτου. Άλλωστε, η αποτροπή των διαμπερών κινήσεων, που προβλέπεται στα σχέδια, ήδη δημιουργεί την αίσθηση μιας “gated community”, μιας περίκλειστης πόλης».

Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, αναφέρει στο ίδιο ρεπορτάζ:  «Οι χώροι θα μας αποδοθούν, δεν υπάρχει περίπτωση. Ο δήμος έχει εκκενώσει 100 στρέμματα κοινωφελών εγκαταστάσεων, θα χτίσει δημαρχείο, σχολείο, θα στεγάσει πολιτιστικούς συλλόγους. Είμαστε σε ανοιχτή συζήτηση με την κυβέρνηση».