Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

O Σύλλογος Κατοίκων Αμπελακίων Αλίμου πάει στη μουσική παράσταση «Εις την Πόλιν»

O Σύλλογος Κατοίκων Αμπελακίων Αλίμου πάει στη μουσική παράσταση «Εις την Πόλιν»

Τα μέλη του Συλλόγου Κατοίκων Αμπελακίων Αλίμου έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη μουσική παράσταση «Εις την Πόλιν», την Τρίτη 19 Νοεμβρίου.

Το Christmas Theater παρουσιάζει τη μουσική παράσταση που είναι αφιερωμένη στην Κωνσταντινούπολη και επί σκηνής θα απολαύσουμε τους: Takim, Γλυκερία, Παντελή Θαλασσινό, Αρετή Κετιμέ και πολλούς ακόμη καλλιτέχνες.

Για την παράσταση:

Κωνσταντινούπολη: η πόλη του θρύλου και της ιστορίας έχει το δικό της soundtrack. Η Βασιλίδα των πόλεων, προκαλεί αναστεναγμούς, γεννά στίχους και μουσικές. Ταξιδεύει στο χρόνο γεμάτη φως και σκιές να στήνουν πίνακες ξεχωριστούς: στις παλιές αγορές, στον Κεράτιο, στους δρόμους και στα σοκάκια, στις φωνές των πλανόδιων, που γυρίζουν το ρολόι του χρόνου.

Συντροφιά με τους Τακίμ, από τo Τσιχαγγίρι- το παλαιό Κολωνάκι της Κωνσταντινούπολης- μέχρι το Καμπατάσι και από τον Γαλατά και τα Θεραπειά μέχρι τον Άγιο Στέφανο, τα Ταταύλα, το Σισλί και το Ταρλάμπασι, η πόλη διηγείται τραγουδιστά την ιστορία της. Άλλοτε λυγμικά κι άλλοτε παιανίζοντας χαρούμενους σκοπούς, μίας εποχής αλλοτινής, που σφράγισε τη μνήμη και παραμένει ζωντανή και πάλλουσα.

Η Κωνσταντινούπολη είναι τα τραγούδια της αλλά και οι οργανικοί σκοποί και οι χοροί της.

Η καρδιά μας θα είναι αιώνια παραδομένη στην μεγάλη αγαπημένη, που τα μάρμαρά της λάμπουν στο φως του ήλιου. Ελάτε να ταξιδέψουμε με τους αραμπάδες της, να πιάσουμε κουβέντα με τους καροτσέρηδές της, να πάρουμε το τρεχαντηράκι και να βρεθούμε στου Βοσπόρου τα στενά, συντροφιά με μάτια βεγγαλικά. Ελάτε να πούμε «Έχε γειά πάντα γειά»: γιατί κι «αν τα μιλήσαμε, τα συμφωνήσαμε», όνειρο δεν ήτανε…

Οδηγοί μας σ’ αυτό το ταξίδι οι ΤΑΚΙΜ, το κορυφαίο μουσικό σχήμα με δεξιοτέχνες μουσικούς μοναδικής αισθητικής.

Όσο για τους προσκεκλημένους τους, η σύγχρονη μουσική πραγματικότητα δεν μπορεί να εννοηθεί χωρίς αυτούς!

Μαζί τους συμπράττουν η Γλυκερία, ο Παντελής Θαλασσινός, η Αρετή Κετιμέ, η Κατερίνα Παπαδοπούλου, ο Γιάννης Νιάρχος, ο Σωκράτης Σινόπουλος αλλά και υπέροχοι χορευτές μέλη της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρίας Έκφρασης και Πολιτισμού.

 

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Δηλώσεις συμμετοχής:

Στα γραφεία του Συλλόγου Αμπελακίων – Αγίου Δημητρίου 68 (στον πεζόδρομο δίπλα από τη ΦΑΜΑΡ)

Ώρες: Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 10:00- 12:00

Τηλέφωνο: 211 0122843