Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Το Σάββατο ξεκινούν τα μαθήματα δημιουργικής γραφής στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Το Σάββατο ξεκινούν τα μαθήματα δημιουργικής γραφής στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η συγγραφέας Τατιάνα Τζινιώλη μάς εισάγει στον μαγικό κόσμο των βιβλίων και της γραφής στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου.

Από το Σάββατο 5 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο 12:30- 14:30, στον χώρο της Βιβλιοθήκης (Λ. Ιωνίας 24, Άλιμος), στη «Λέσχη Γραφής και Ανάγνωσης» έφηβοι και ενήλικες θα δημιουργούν φανταστικές ιστορίες. 

Για το μάθημα:  Πότε έρχεται η έμπνευση; Πως μπορούμε να τη μετουσιώσουμε σε ιστορία; Ποιο λογοτεχνικό είδος σου ταιριάζει; Θα μάθουμε πως μπορεί μία απλή ιδέα να γίνει ιστορία και πως μπορούμε να τη δομήσουμε. Οι συμμετέχοντες εξερευνήσουν την κλίση τους και θα γράφουν διηγήματα σε διάφορα λογοτεχνικά είδη ώστε να καταλάβουν και εκείνα ποιο τους ταιριάζει καλύτερα και ποιο τους ενθουσιάζει.

Το μάθημα:

-Θα ερευνήσει τα είδη της λογοτεχνίας.

-Θα ασχοληθεί με τα θέματα γύρω από το γράψιμο ενός βιβλίου ή διηγήματος.

-Κάθε εβδομάδα θα ασχολείται με διαφορετική θεματική ενότητα

-Οι μαθητές/τριες θα γράφουν ιστορίες/διηγήματα τα οποία θα συζητούνται στην τάξη

-Θα ενθαρρύνει εφήβους και ενήλικες να έρθουν σε επαφή με το γράψιμο και την εξωτερίκευση των συναισθημάτων τους μέσα από αυτό.

Σύντομο βιογραφικό: Η Τατιάνα Τζινιώλη γεννήθηκε στον Άλιμο τον Ιανουάριο 1987. Σπούδασε στο Τμήμα Σκηνοθεσίας του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών του ANT1 και στο Τμήμα Δημοσιογραφίας του Εργαστηρίου Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Δύο χρόνια έκανε εκπομπή στο ραδιόφωνο για την ομογένεια της Νέας Υόρκης και το 2011 ξεκίνησε το πολιτιστικό site Arts and the City που το 2015 μετονομάστηκε σε Book City. Το 2012 δημιούργησε το Alimos Online ενώ συνεργάζεται ως freelance editor για το 4moms.gr. Από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή κυκλοφορούν πέντε βιβλία της [Road Trip (2015), Ένα Βράδυ (2016), Μετά τα Μεσάνυχτα (2017), Πριν το Ξημέρωμα (2018), 18 Σκαλιά(2018)].

 

Πληροφορίες και εγγραφές: 210 9942500 - Λ. Ιωνίας 24 (2ος όροφος)

Έναρξη μαθημάτων: Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Κόστος/μήνα: 15€