Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Σε νέο απεργιακό κλοιό η χώρα αύριο – Όλοι όσοι απεργούν και πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Σε νέο απεργιακό κλοιό η χώρα αύριο – Όλοι όσοι απεργούν και πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Σε νέα πανελλαδική απεργία προχωρούν την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου εργατικά συνδικάτα και ομοσπονδίες, τα οποία διαμαρτύρονται για την κατάθεση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε 24ωρη απεργία, ενώ η ΑΔΕΔΥ από τις 11 το πρωί ως τη λήξη στάσης εργασίας. Στις 11 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στις 10:30, το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ:

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν μόνο από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

Το Αττικό Μετρό προχωρά σε 24ωρη απεργία.

Οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο ανακοίνωσαν πως θα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία. Το τραμ θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ προχωρούν σε 24ωρη απεργία. ΟΣΕ και Προαστιακός δεν θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια.

Δεμένα τα πλοία:

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνει και η ΠΝΟ, καθώς τα πλοία θα μείνουν δεμένα από τις 6 το πρωί και για 24 ώρες, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Η απεργία ισχύει για όλες τις κατηγορίες πλοίων

Απεργιακές κινητοποιήσεις από ΟΤΟΕ-ΔΟΕ:

Και ο κλάδος των καθηγητών και των δασκάλων και των καθηγητών θα συμμετάσχει στις αυριανές κινητοποιήσεις με 24ωρη απεργία. Για την Παρασκευή έχουν προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Ακυρώνονται οι παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο:

Ακυρώνονται οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου: «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» στην Κεντρική Σκηνή, «Ξύπνα Βασίλη» στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» και «Ο άνθρωπος που γελά» στο Θέατρο Rex Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη».