Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Ελληνικό – Αργυρούπολη: Νέος κύκλος μαθημάτων γονεϊκότητας

Ελληνικό – Αργυρούπολη: Νέος κύκλος μαθημάτων γονεϊκότητας

Ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης και το τμήμα Πρόληψης & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών, ενημερώνει τους πολίτες του για τη συνέχιση λειτουργίας του προγράμματος¨Μαθήματα γονεϊκότητας” για την δημιουργία ομάδων νέων γονέων με στόχο την προετοιμασία μιας εγκυμοσύνης, του τοκετού και του νέου ρόλου τους.

Ο κάθε κύκλος συναντήσεων θα αποτελείται από 4 συνεδρίες, 1 συνάντηση εβδομαδιαίως  όπου οι έγκυες γυναίκες (ανεξάρτητα από τον μήνα κύησης τους) μπορούν μόνες τους είτε με τον σύντροφό τους ή οποιοδήποτε άλλο άτομο της επιλογής τους, να έχουν μια ολοκληρωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη πληροφόρηση σχετικά με τη φυσιολογία του τοκετού, την αναπνοή-εξώθηση, τη διαχείριση δυσφορίας στον τοκετό, τη φροντίδα νεογνού, τον θηλασμό και γενικά για το πλάνο του  τοκετού.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στον χώρο του  Α’ Κ.Α.Π.Η. του Δήμου (Αλεξιουπόλεως 27, Αργυρούπολη) πάντα μετά από συνεννόηση με τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

Στόχος του προγράμματος είναι η σωστή προετοιμασία και η ενημέρωση της εγκύου/ ζευγαριού μέσα από επιστημονικά τεκμηριωμένες πληροφορίες και βιωματικά μαθήματα  ώστε να γνωρίζουν :

  • τις επιλογές τους όσον αφορά τον τοκετό και
  • τον νέο ρόλο που θα αναλάβουν

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ελένη Ασημάκη(Μαία,Msc).

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλ:210-9961973-210-9904205