Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Η Αλιμιώτισσα Μαρίνα Καλογήρου καλεσμένη στο Cine Alimos

Η Αλιμιώτισσα Μαρίνα Καλογήρου καλεσμένη στο Cine Alimos

Μία πολύ δυνατή ταινία απολαύσαμε την Δευτέρα βράδυ, στο Cine Alimos.

Την ταινία «Αθανασία: Καλά Κρυμμένα Μυστικά». Μία ταινία με εξαιρετικές ερμηνείες και πολύ καλή σκηνοθεσία. 

Η Αλιμιώτισσα Μαρίνα Καλογήρου δίνει μία συγκλονιστική ερμηνεία ως Αθανασία, σε σκηνοθεσία του Παναγιώτη Καρκανεβάτου.

Σ' ένα μικρό, απομακρυσμένο νησί του Αιγαίου ξετυλίγεται μία σκληρή ιστορία. Σε μια ιδιότυπη, τραχιά κοινωνία 40-50 χρόνια πριν. Ο τόπος είναι φτωχός και άγριος, όπως και οι άνθρωποι που τον κατοικούν και οι νόμοι της μικρής κοινότητας συμβαδίζουν με τους νόμους της φύσης. Η Αθανασία, δευτερότοκη κόρη, χωρίς δικαιώματα στην πατρική περιουσία –σύμφωνα με το παλιό έθιμο– όταν παντρεύεται η πρωτότοκη αδελφή της, την ακολουθεί στο σπίτι της ως ψυχοκόρη. Η πρωτότοκη Γεωργία είναι η επιλογή της κοινότητας, η δευτερότοκη Αθανασία, η επιλογή της φύσης. Κάτω από την ίδια στέγη η Αθανασία θα υποστεί τις συνέπειες της αντρικής ηγεμονίας, θα βεβηλωθεί από την τοπική κοινωνία και θα αναγκαστεί να εξαφανιστει.  Σάραντα χρόνια μετά,  η κόρη της,  -το παράνομο πλάσμα της αντρικής ερωτικής καταπίεσης-  έρχεται από τη Νέα Υόρκη για να βρει τις ρίζες της...

Η ταινία βασίζεται στις δύο όψεις μιας σιωπηλής και βαριάς ηρωίδας και πετυχαίνει στο χρονικό πισωγύρισμα με πολύ δυνατές ερμηνείες. Στη σύγχρονη Αμερική (2008) από τη μια μεριά και την οπισθοδρομική Νίσυρο (1970) από την άλλη.

 Καλεσμένοι μετά την ταινία ήταν, η πρωταγωνίστρια της ταινίας Μαρίνα Καλογήρου και ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Καρκανεβάτος που συνομίλησαν με το κοινό.