Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Αποπνικτική ατμόσφαιρα και στα Νότια Προάστια από την φωτιά στην Εύβοια

Αποπνικτική ατμόσφαιρα και στα Νότια Προάστια από την φωτιά στην Εύβοια

Αποπνικτική ατμόσφαιρα επικρατεί από το πρωϊ τα Νότια Προάστια και γενικά στην Αττική, από την μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Εύβοια.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή στην Αγριλίτσα και  όπως έγινε γνωστό αυτή την ώρα καίει συμπαγές πευκοδάσος Natura που είναι καταφύγιο άγριας ζωής.  Οι άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσβεση της.

Ενδεικτική της σοβαρότητας της κατάστασης είναι η ενίσχυση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής και η μετάβαση στην περιοχή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά. Μαζί του βρίσκεται κλιμάκιο της διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γραμματείας, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειες όλων των φορέων για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν πλέον 227 πυροσβέστες με 75 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος» ενώ από αέρος επιχειρούν ρίψεις νερού έξι αεροσκάφη και και έξι ελικόπτερα με ένα ακόμα ελικόπτερο να πετάει ως συντονιστικό προκειμένου οι ρίψεις νερού να είναι στοχευμένες και αποτελεσματικές.