Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Ξέχασαν την διαγράμμιση των διαβάσεων;

Ξέχασαν την διαγράμμιση των διαβάσεων;

Αν και έχει συμπληρωθεί ένας μήνας από την ημέρα που ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση σε τμήματα της Λεωφόρου Ποσειδώνος, δυστυχώς η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει προχωρήσει στην διαγράμμιση των λωρίδων κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και κυρίως των διαβάσεων των πεζών στους φωτεινούς σηματοδότες.

Τα τμήματα της Λεωφόρου που ασφαλτοστρώθηκαν ήταν, από την οδό Ανδρούτσου μέχρι την οδό Μεταμορφώσεως και από την συμβολή με την Λεωφόρο Αμφιθέας μέχρι την αρχή του Συμμαχικού Νεκροταφείου. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν από τις 3 μέχρι και 5 Ιουλίου. 

Η ασφάλεια των πεζών κατά τη μετακίνησή τους ανάμεσα σε οχήματα, είναι απαραίτητο ζητούμενο για τις σύγχρονες πόλεις που μεριμνούν για τους πολίτες τους και βοηθούν τους πεζούς να εντοπίσουν εύκολα το σημείο από το οποίοι μπορούν να περάσουν από τη μία άκρη της λεωφόρου στην άλλη.  Αντίστοιχα, για τα οχήματα οι έντονες άσπρες γραμμές βοηθούν τους οδηγούς να σταματήσουν στο σωστό σημείο για να επιτρέψουν τη διάβαση των πεζών.

Ειδικά, αυτό το διάστημα, που στην παραλιακή λεωφόρο υπάρχει έντονη κινητικότητα πεζών – από και προς την παραλία – η διαγράμμιση διαβάσεων είναι επιτακτική ανάγκη.