Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Ένας ανεκπλήρωτος έρωτας έγινε η αφορμή για να γραφτεί ο «Αύγουστος»

Ένας ανεκπλήρωτος έρωτας έγινε η αφορμή για να γραφτεί ο «Αύγουστος»

Ένα από τα πιο όμορφα και γνωστά, αλλά συγχρόνως λυπητερά τραγούδια στην ελληνική δισκογραφία, είναι το τραγούδι «Αύγουστος» του Νίκου Παπάζολου. 

Είναι γραμμένο για έναν ανείπωτο, απαγορευμένο  και ανεκπλήρωτο έρωτα του Νίκου Παπάζογλου, τον οποίο θέλησε να  εκφράσει μέσα από αυτό το τραγούδι.

΄Ηταν λίγο μετά τον μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης το 1978, όταν το σπίτι του Νίκου Παπάζογλου σχεδόν καταστράφηκε.

Τότε, η σύζυγός του και η νεογέννητη κόρη τους μετακόμισαν σε συγγενείς τους στην Αμερική μέχρι ότου να επισκευαστεί το σπίτι τους. Ο ερμηνευτής έμεινε πίσω να παρακολουθεί τις εργασίες. Τον Αύγουστο που οι εργασίες διεκόπησαν λόγω αδειών, ο Παπάζογλου πήγε στο σπίτι του Διονύση Σαββόπουλου στο Πήλιο και εκεί γνώρισε μία «φοβερή καλλονή» όπως την έχει χαρακτηρίσει ο ίδιος και για την οποία ένιωσε μία μεγάλη έλξη. Προκειμένου να μην την ερωτευτεί και διαλύσει τον γάμο του, εγκατέλειψε το Πήλιο και επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη και τότε έγραψε το τραγούδι «Αύγουστος» .

Όταν ο Παπάζογλου ρωτήθηκε αν η γυναίκα του γνώριζε την αιτία που τον έσπρωξε να γράψει αυτό το όμορφο τραγούδι, εκείνος απάντησε θετικά.