Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Μουσικό Σχολείο Αλίμου: Ιδρύθηκε το 2000 και πλέον είναι από τα πιο γνωστά της χώρας

Μουσικό Σχολείο Αλίμου: Ιδρύθηκε το 2000 και πλέον είναι από τα γνωστότερα της χώρας

Το διαδημοτικό Μουσικό Σχολείο Αλίμου (Γυμνάσιο-Ενιαίο Λύκειο) ιδρύθηκε και λειτούργησε για πρώτη φορά το σχολικό έτος 2000-01.

Το οικόπεδο ήταν προσφορά/δωρεά του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Κυθηρίων Παναγία Μυρτιδιώτισσα, επί Προεδρίας Εμμαν. Σπυρ. Μεγαλοοικονόμου το έτος 1990. Είναι ένα δημόσιο σχολείο, ανήκει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δ΄Αθήνας και στεγάζεται σε ειδικά κατασκευασμένο από το ΟΣΚ κτήριο. Ιδρύθηκε το 2000 και είναι ένα από τα 36 μουσικά σχολεία της χώρας.  Το προσωπικό και οι μαθητές είναι επιλεγμένοι με γνώμονα τα ειδικά προσόντα τους στην μουσική και γενικότερα στις τέχνες.  Σκοπός του, όπως και όλων των μουσικών σχολείων είναι, η προετοιμασία και η κατάρτιση των νέων που επιθυμούν να ακολουθήσουν την επαγγελματική κατεύθυνση της μουσικής χωρίς να υστερούν σε γενική παιδεία, αν τελικά επιλέξουν άλλο τομέα επιστημονικής ή, επαγγελματικής έκφρασης. Έχει έξι τάξεις, τρεις γυμνασιακές και τρεις λυκειακές τάξεις. Το σχολείο έχει  την έδρα του στον Άλιμο και δέχεται υποψήφιους μαθητές από τις παρακάτω περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής:

Α΄ Αθήνας  (Δάφνη έως Ζωγράφου)

Δ΄ Αθήνας (Γλυφάδα έως Καλλιθέα)

Ανατολική Αττική (Βούλα, Βουλιαγμένη)

Στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου φοιτούν περίπου 400 παιδιά και στο σχολείο διδάσκουν 90 δάσκαλοι. Διευθυντής είναι ο Κωνσταντίνος Πουής. Τα παιδιά που φοιτούν είναι ηλικίας από 12 μέχρι 18.  Οι μπάντες  του σχολείου παίρνουν μέρος σε παρελάσεις, στην περιφορά του Επιταφίου, σε συναυλίες που γίνονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και σε άλλες εκδηλώσεις.

Δυστυχώς ο χώρος που στεγάζεται το σχολείο δεν επαρκεί  πια, τα παιδιά είναι πολλά και το κτήριο μικρό.  Οι μαθητές αναγκάζονται και κάνουν μαθήματα ακόμη και κάτω από σκάλες, ή σε αίθουσα του Ιερού Ναού της Μυρτιδιώτισσας, που βρίσκεται δίπλα. Δεν υπάρχει μία αίθουσα συναυλιών. Υπάρχει στήριξη από τον Δήμο Αλίμου και σε συνεργασία με επιτροπή του σχολείου, γίνεται προσπάθεια να βρεθεί μία λύση νέας στέγασης.

 

Ελισάβετ Μιτσού