Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Σεισμός στην Αθήνα – Έγινε αισθητός και στον Άλιμο

Σεισμός στην Αθήνα – Έγινε αισθητός και στον Άλιμο

Λίγο μετά τις 14:10, οι Αλιμιώτες και οι Αλιμιώτισσες ταρακουνήθηκαν εξαιτίας σεισμού που έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην πόλη μας.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ένας σεισμός ταρακούνησε την Αθήνα. Ακολούθησαν περίπου επτα μετασεισμοί που όμως δεν έγιναν αντιληπτοί στην πόλη μας. Το κέντρο της Αθήνας και η Δυτική Αττική ήταν οι περιοχές που ήταν πιο έντονα αισθητός. 

Η ανακοίνωση του Ευρωμεσογειακού Ινσιτούτου αναφέρει πως ο σεισμός ήταν διάρκειας 15 δευτερολέπτων. Το επίκεντρο προσδιορίζεται 19 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας, στη Μαγούλα, και και σε μόλις 5 χιλιόμετρα βάθος.

Η αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου έκανε λόγο για σεισμό μεγέθους 5,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ. Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε αρκετά αισθητός λόγω του μικρού του εστιακού βάθους.

Από την πλευρά του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας σε ανάρτησή του στο Facebook κάνει λόγο για σεισμό 5,3 Ρίχτερ με το επίκεντρο να βρίσκεται 34χλμ. βορειοδυτικά της Αθήνας.

Μετά τη σεισμική δόνηση, και ενδεχομένως λόγω υπερφόρτωσης δικτύου, υπήρξε πρόβλημα στις επικοινωνίες, ενώ σημειώθηκαν και προβλήματα ηλεκτροδότησης διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας.

 

Σε επιφυλακή θα παραμείνουν σήμερα η Πυροσβεστική και η Αστυνομία