Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Τα μαθήματα SUP στον Άλιμο, έχουν ήδη ξεκινήσει

Τα μαθήματα SUP στον Άλιμο, έχουν ήδη ξεκινήσει

Τι είναι το SUΡ  (Stand Up Paddle); To SUP στα ελληνικά μεταφράζεται ως «Όρθια Σανιδοκωπηλασία» αλλά σίγουρα το SUP «ακούγεται» πολύ καλύτερο.

Είναι η νέα μόδα που ήρθε κατευθείαν από το Hollywood και που τον τελευταίο καιρό έχει αγαπηθεί και στην Ελλάδα.

Σίγουρα θα έχει τύχει να δείτε φωτογραφίες των σταρς, όπως ο Leonardo Di Caprio, η Naomi Watts, η Gwen Stefani, το μισό Hollywood λίγο-πολύ, να στέκονται όρθιοι πάνω σε σανίδες του surf και να πηγαίνουν πάνω-κάτω στις παραλίες με τη βοήθεια ενός κουπιού.

Το SUP είναι ένας συνδυασμός κωπηλασίας και σέρφινγκ. Είναι ουσιαστικά η ίδια τεχνική με το canoe,  με τη διαφορά ότι είσαι όρθιος. Αυτό σημαίνει πως, εκτός από το πάνω μέρος του κορμιού μέσω της κωπηλατικής, γυμνάζουμε και το κάτω μέρος. Είναι μια full-body γυμναστική αερόβιας μορφής. Τα γυμναστικά του οφέλη σε συνδυασμό με το ότι είναι ένα διασκεδαστικό άθλημα -λόγω του ότι είναι water sport και κοντά στη θάλασσα- το κάνουν τόσο δημοφιλές, όπως επίσης και το γεγονός πως μπορεί να το εξασκήσει ο καθένας, ανεξαρτήτως ηλικίας, βάρους, εμπειρίας κλπ.».

 Η σχολή SUP-SURF Alimos βρίσκεται στον Ναυτικό Όμιλο Αλίμου (δίπλα στο Rubirosa). Ξεκίνησε να λειτουργεί το 2012 και είναι από τις πρώτες σχολές SUP στην Αθήνα.

Η σχολή δεν κλείνει τον χειμώνα, απλά περιορίζεται σε Σαββατοκύριακα και στις καλές μέρες. Βέβαια υπάρχουν και οι πιο σκληροπυρηνικοί, οι οποίοι βάζουν τις στολές τους και κάνουν προπονήσεις όλο το χρόνο, ό,τι καιρό και να έχει.

Ένα μάθημα SUP περιλαμβάνει:

  • Ασφάλεια – Βασικές αρχές ασφαλείας, Ναυτοσύνη, Εξοπλισμός ασφαλείας
  • Βασικός εξοπλισμός – Σανίδα, Κουπί, Fin, Leash
  • Μπαίνοντας στο νερό – Πώς κουβαλάω τη σανίδα μου
  • Ανεβαίνοντας στην σανίδα – Πώς ξεκινάω για πρώτη φορά αλλά και όταν πέφτω
  • Ισορροπώντας στη σανίδα – Πως στέκομαι όρθιος, Tips
  • Η σωστή τεχνική – Η σωστή κουπιά, Tips
  • Κατευθύνοντας τη σανίδα – Πως κρατάω πορεία, Πως στρίβω

Όταν πια κατακτήσετε την βασική τεχνική θα μπορείτε να απολαμβάνετε το SUP σαν επαγγελματίας.

Για πληροφορίες:  6980992893