Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Με ένα μεγάλο πάρτυ στον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου έληξε το Laser Radial Youth European Championship

Με ένα μεγάλο πάρτυ στον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου έληξε το Laser Radial Youth European Championship

«Αυλαία» έριξε απόψε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας 2019 Νέων, Κατηγορίας Laser Radial, γιορτάζοντάς το με ένα μεγάλο πάρτι.

Η διοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου, με συνδιοργανωτές την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και τον Δήμο Αλίμου, κέρδισε τα εύσημα από τους εκπροσώπους όλων των χωρών, καθόσον οι Αγωνιστικές Επιτροπές κατάφεραν να πραγματοποιήσουν ιστιοδρομίες με αντίξοες καιρικές συνθήκες και οι διοργανωτές αποδείχθηκαν πρεσβευτές της Ελληνικής φιλοξενίας.

Για μία βδομάδα, από την Κυριακή 30/6 μέχρι σήμερα, η καρδιά του ναυταθλητισμού χτυπούσε στον Άλιμο. Με 400 αθλητές από 35 χώρες να αγωνίζονται στον Φαληρικό Όρμο, με αφετηρία και σημείο αναφοράς τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου και υπό την αιγίδα του Δήμου Αλίμου, η Ιστιοπλοΐα γιόρταζε. Ήταν ένα πολύ σημαντικό γεγονός, καθώς ήταν η δεύτερη φορά που διοργανώθηκε στη χώρα μας το συγκεκριμένο πρωτάθλημα και ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων διαγωνιζόμενων έφτασε σε εντυπωσιακά επίπεδα και με περισσότερες από 100 Ελληνικές συμμετοχές. Η πόλη μας, ο Άλιμος, προβλήθηκε παγκοσμίως, με τους αγώνες να μεταδίδονται με live streaming.

Στον αγωνιστικό τομέα, οι νεαροί Έλληνες ιστιοπλόοι μπορεί να μην κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο, αλλά έδειξαν ότι διαθέτουν το ταλέντο να συναγωνιστούν αθλητές με μεγάλη εμπειρία. Οι αγώνες διεξήχθηκαν σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες με πολλές μεταβολές των ανέμων.

 Στην τελετή λήξης, σύντομο χαιρετισμό έκαναν: ο Πρόεδρος του ΝΟΚ, Γιώργος Χριστόπουλος,  ο Δήμαρχος Αλίμου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Ανδρέας Κονδύλης και ο εκπρόσωπος της κλάσης laser, Ζαν Μπερνάρ Λουτέρ, ο οποίος τίμησε τον Πρόεδρο του ΝΟΚ Γιώργο Χριστόπουλο για την άψογη διεξαγωγή των αγώνων.  Στη συνέχεια και αφού ευχαρίστησαν όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν στην διοργάνωση, τoυς αθλητές βράβευσαν οι : Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, οι Αντιδήμαρχοι : Αναστασία Σιμητροπούλου και Στέφανος Διαμαντής, ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων Νίκος Αλεξόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Αντώνης Δημητρακόπουλος,, η  Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα Σοφία Μπεκατώρου και η Αντιπρόεδρος της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Ανδρονίκη Αναστασίου.

Παρόντες στην τελετή λήξης από τον Δήμο Αλίμου ήταν επίσης:  ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών, Γιάννης Μαριόλης,  η πρώην Δημοτική Σύμβουλος, Άννα Κεσίσογλου, ο Στράτος Αστεριάδης από το Δ.Σ. της Α’ βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, όπως επίσης και πολλά διακεκριμένα πρόσωπα από τον χώρο του αθλητισμού.

 Την παρουσίαση έκανε και πάλι – όπως στην τελετή έναρξης – η δημοσιογράφος του Alpha, Μαρία Νικόλτσιου.

Μετά τις ομιλίες και τις απονομές, οι καλεσμένοι και οι αθλητές, απήλαυσαν ένα μεγάλο «σουβλάκι πάρτι» στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου.

Όλα τα αποτελέσματα: http://europeanlaser2019.com/results/

Φωτορεπορτάζ: Ελισάβετ Μιτσού