Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Δύο Έλληνες ιστιοπλόοι στην πρώτη δεκάδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Laser Radial

Δύο Έλληνες ιστιοπλόοι στην πρώτη δεκάδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Laser Radial

Με δύο Έλληνες ιστιοπλόους στην πρώτη δεκάδα του ανδρικού στόλου ολοκληρώθηκαν οι ιστιοδρομίες της Τετάρτης του open Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος νέων Radial της Ολυμπιακής Κατηγορίας Laser, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου.

Οι χαμηλής έντασης άνεμοι ανάγκασαν την Επιτροπή Αγώνων να περιμένει μέχρι αργά το απόγευμα την έλευση της μπουκαδούρας προκειμένου να πραγματοποιήσει κούρσες. Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου, με συν-διοργανωτές τον δήμο Αλίμου και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Συμμετέχουν 400 αθλητές και αθλήτριες από 35 χώρες. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί στις 6 Ιουλίου.

Ύστερα από τέσσερις κούρσες την καλύτερη θέση από ελληνικής πλευράς την έχει ο Ιάσων Κεφαλονίτης, ο οποίος είναι 3ος στα αγόρια -17 ετών και 8ος στην γενική με 12 β.π. Σε απόστασς αναπνοής τον ακολουθεί ο Αιμίλιος Μόνος που είναι 9ος με 13 β.π. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Γερμανός Μέβες Βίντουβιλντ. 

Τον γυναικείο στόλο «οδηγεί» η Κύπρια Μαριλένα Μακρή. Ύστερα από πέντε κούρσες είναι πρώτη με 7 β.π. Από τις Ελληνίδες στην καλύτερη θέση βρίσκεται η Μελίνα Γκάρη (31η με 64 β.π.). 

Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα

Δύο Έλληνες ιστιοπλόοι στην πρώτη δεκάδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Laser Radial

Οι υψηλές θερμοκρασίες της Τετάρτης, που είχαν ως αποτέλεσμα την έλλειψη αέρα, ανάγκασαν τους διοργανωτές και τους ιστιοπλόους να περιμένουν υπομονετικά μέχρι τις 17.00 προκειμένου να διεξαχθούν οι πρώτες κούρσες της ημέρας. Τελικά η ένταση του ανέμου που έφερε η μπουκαδούρα ήταν ικανοποιητική με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν από δύο κούρσες σε κάθε στόλο. «Είχαμε αρκετή αναμονή και υπομονή. Η μπουκαδούρα άργησε να έρθει αλλά, τελικά, όλα κύλησαν όπως έπρεπε. Η υπομονή πάντα ανταμείβεται», δήλωσε ο Υπεύθυνος των Αγώνων Θανάσης Παπαντωνίου.

Η Επιτροπή Αγώνων χώρισε τους στόλους σε χρυσό, ασημένιο και χάλκινο στα αγόρια, και χρυσό και ασημένιο στα κορίτσια. Από ελληνικής πλευράς στον ανδρικό «χρυσό» στόλο βρίσκονται επτά αθλητές μας, στον «ασημένιο» 11 και στον «χάλκινο» 16. Στα κορίτσια έχουμε τρεις αθλήτριες στον «χρυσό» και 22 στον «ασημένιο».

 

Πηγή: protothema.gr