Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Επίσκεψη στο Μονή Δαφνίου, με ειδική τιμή για τους Αλιμιώτες και τις Αλιμιώτισσες

Επίσκεψη στο Μονή Δαφνίου, με ειδική τιμή για τους Αλιμιώτες και τις Αλιμιώτισσες

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Η ζωή είναι ωραία», ο Δήμος Αλίμου μάς πάει μία επίσκεψη στη Μονή Δαφνίου, την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Στη δυτική είσοδο του λεκανοπεδίου της Αθήνας, στις παρυφές του Άλσους Χαϊδαρίου, βρίσκεται το μεγαλύτερο βυζαντινό μοναστήρι της Αττικής, η Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου, γνωστή ως Μονή Δαφνίου. Είναι μνημείο προστατευόμενο από την UNESCO, καθώς η αρχιτεκτονική, το μέγεθός του και ο απαράμιλλης ποιότητας ψηφιδωτός διάκοσμός του, που υποδηλώνουν τη σχέση του με την Κωνσταντινούπολη, το κατατάσσουν στα σημαντικότερα μνημεία της βυζαντινής εποχής και το χαρακτηρίζουν ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Μετά, ελεύθερη βόλτα στο Πάρκο.

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Παρασκευή 14 Ιουνίου, στις 10:00 π.μ. ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Συμμετοχή για την ξενάγηση: 3€.

Δηλώσεις Συμμετοχής έως την Τρίτη 11 Ιουνίου.

Οποιοσδήποτε κάτοικος του Αλίμου επιθυμεί να συμμετάσχει σε κάποια από τις δράσεις του Προγράμματος «Η ζωή είναι ωραία», θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 π.μ. – 15:00.