Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Η προστασία του παιδιού ως διαχρονική ανάγκη: Από το παιδομάζωμα στο σήμερα»

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Η προστασία του παιδιού ως διαχρονική ανάγκη: Από το παιδομάζωμα στο σήμερα»

Ο Δήμος Αλίμου και η Εθελοντική Oμάδα «Ρωμιών Πράξεις» σε συνεργασία με την «Κιβωτό του Κόσμου», πραγματοποίησαν την Τετάρτη 5 Ιουνίου μία εκδήλωση σχετικά με την προστασία του παιδιού.

Η εκδήλωση είχε τίτλο «Η προστασία του παιδιού ως διαχρονική ανάγκη: Από το παιδομάζωμα στο σήμερα» και έλαβε χώρα στην Εστία της Νέας Σμύρνης.

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού (1η Ιουνίου),ο πάτερ Αντώνιος Παπανικολάου της «Κιβωτού του Κόσμου» μίλησε για το σημαντικό έργο του οργανισμού και πως η προστασία των παιδιών είναι μία πηγαία ανάγκη. Μαζί του, ήταν ο Άγγελος Συρίγος και Νίκος Ιντζεσίλογλου, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος και εκδόσεις, Ανδρέας Ρομπόπουλος.

Ο Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού Στέφανος Διαμαντής, διάβασε τον χαιρετισμό του Δήμαρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, ο οποίος λόγω της διεξαγωγής του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η παιδική χορωδία της Κιβωτού του Κόσμου και τα παιδιά του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου έκαναν ένα θεατρικό δρώμενο, το οποίο απέσπασε ένα δυνατό χειροκρότημα.