Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Η απάντηση της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με τα έργα στη Λεωφόρο Συγγρού – Γιατί έπρεπε να γίνουν τώρα

Η απάντηση της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με τα έργα στη Λεωφόρο Συγγρού – Γιατί έπρεπε να γίνουν τώρα

Τους λόγους για τους οποίους έπρεπε να γίνουν τώρα τα έργα στη λεωφόρο Συγγρού, που προκαλούν κυκλοφοριακό κομφούζιο από τη Δευτέρα, εξηγεί με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής.

Τις τελευταίες δύο ημέρες οδηγοί οπλίζονται με υπομονή προκειμένου να διασχίσουν το τμήμα της λεωφόρου Συγγρού στο οποίο εκτελούνται τα έργα, καθώς σχηματίζονται τεράστιες ουρές. Μια κατάσταση που θα συνεχιστεί για περίπου 15 ημέρες, καθώς τόσο εκτιμάται ότι θα χρειαστεί προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα.

Από την πλευρά της, η Περιφέρεια Αττικής επισημαίνει ότι οι φθορές και οι σοβαρές καθιζήσεις του οδοστρώματος, παρά τη συντήρηση, καθιστούσαν επιτακτικό το πρόβλημα. Για αυτό το λόγο κρίθηκε ότι έπρεπε να γίνει σε βάθος ανακατασκευή στο συγκεκριμένο τμήμα της Συγγρού και όχι μια συνηθισμένη συντήρηση.

«Επικίνδυνα σημεία για τα οχήματα στη Συγγρού»

«Η παρέμβαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, απαιτήθηκε κατά τον παρόντα χρόνο, για την αποκατάσταση της οδικής ασφάλειας, καθώς οι καθιζήσεις και η αποσάθρωση του οδοστρώματος εξελίσσονταν με ταχύ ρυθμό, δημιουργώντας επικίνδυνα σημεία διέλευσης για τα διερχόμενα οχήματα», επισημαίνει ακόμη η Περιφέρεια Αττικής, αναφορικά με τα έργα στη Συγγρού.

Επιπλέον, με την ίδια ανακοίνωση, η Περιφέρεια Αττικής σημειώνει ότι τα έργα στη Συγγρού εκτελούνται περίπου επί 18 ώρες καθημερινά και συμπληρώνει ότι δεν είναι εφικτή η 24ωρη εργασία λόγω τεχνικών ιδιαιτεροτήτων. «Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε συντονισμό με την Τροχαία (για την άμβλυνση των κυκλοφοριακών προβλημάτων μέσω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων) και με άλλους εμπλεκόμενους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς προκειμένου οι εργασίες να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό. Για τον ίδιο σκοπό τα συνεργεία της Περιφέρειας εργάζονται σε διπλές βάρδιες», καταλήγει η ανακοίνωση.