Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Ξενάγηση στην Ακαδημία Πλάτωνος, με ειδική τιμή για τους Αλιμιώτες και τις Αλιμιώτισσες

Ξενάγηση στην Ακαδημία Πλάτωνος, με ειδική τιμή για τους Αλιμιώτες και τις Αλιμιώτισσες

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Η ζωή είναι ωραίο», ο Δήμος Αλίμου μας ξεναγεί στην Ακαδημία Πλάτωνος το Σάββατο 18 Μαϊου.

Την ξενάγηση θα πραγματοποιήσει η Ασάνη Λιάπη.

Η Ακαδημία Πλάτωνος σαν περιοχή ορίζεται από τις οδούς Λένορμαν, Κωνσταντινουπόλεως, Αθηνών και Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας. Πρόκειται δηλαδή για μια περιοχή στο κέντρο της Αθήνας, μόλις 10 λεπτά από την Ομόνοια. Το όνομά της το πήρε από το πρώτο πανεπιστήμιο του κόσμου, την Ακαδημία Πλάτωνος. Πρόκειται για την πασίγνωστη σχολή του φιλοσόφου Πλάτωνος, η οποία λειτουργούσε επί 900 περίπου χρόνια στο ίδιο σημείο που βρίσκεται και τώρα. Η Ακαδημία στην αρχαιότητα πήρε το όνομά της από τον τοπικό ήρωα Ακάδημο, που θεωρούνταν ο πρώτος οικιστής της περιοχής. Η καρδιά της είναι το αρχαιολογικό πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος. Πρόκειται για έναν χώρο προσεγμένο και περιφραγμένο, οι πύλες του οποίου είναι πάντα ανοιχτές.

Το Ψηφιακό Μουσείο της Ακαδημίας Πλάτωνος είναι ένα μουσείο στο οποίο δεν θα δείτε αρχαιότητες, καθώς όλα του τα εκθέματα είναι διαδραστικά και ψηφιακά. Το πρότυπό του είναι τα «visitor centres» του εξωτερικού, μικρά δηλαδή μουσεία τα οποία έχουν ένα μόνο θέμα, άρρηκτα δεμένο με την περιοχή στην οποία δημιουργήθηκαν. Και το θέμα μας εδώ δεν θα μπορούσε να είναι άλλο εκτός από τον Πλάτωνα, τον φιλόσοφο και ιδρυτή της σύγχρονης δυτικής σκέψης. Ποιος ήταν ο Πλάτωνας; Πού έζησε; Τι έγραψε; Τι έκανε; Τι άφησε πίσω του;

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει το Σάββατο 18 Μαΐου, στις 09:00 π.μ. ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Ερεχθείου.

Συμμετοχή: 3€

Δηλώσεις Συμμετοχής έως την Πέμπτη 16 Μαΐου.

Οποιοσδήποτε κάτοικος του Αλίμου επιθυμεί να συμμετάσχει σε κάποια από τις δράσεις του Προγράμματος «Η ζωή είναι ωραία», θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 π.μ. – 15:00.