Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

«Τρυπώσαμε» στο λεωφορείο του Θεάτρου Express που ήρθε στον Άλιμο

«Τρυπώσαμε» στο λεωφορείο του Θεάτρου Express

Πρεμιέρα είχε σήμερα το «Θέατρο Express». Ένα λεωφορείο του ΟΑΣΑ έχει μεταμορφωθεί σε θέατρο και φιλοξενεί την παράσταση «Ιστορίες καθ΄οδόν».

Πρόκειται για μία δράση του Εθνικού Θεάτρου και στον Άλιμο θα βρίσκεται για ακόμη τρεις ημέρες, 9 έως και 11 Μαϊου. Το λεωφορείο βρίσκεται έξω από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου (Λ. Ιωνίας 24) και οι παραστάσεις γίνονται στις 19:30 και 20:30.

Εμείς, τρυπώσαμε σήμερα λίγο πριν την πρώτη παράσταση και συνομιλήσαμε με τον σκηνοθέτη, Τάσο Πυργιέρη και τους ηθοποιούς Σταύρο Καραγιάννη, Ρένα Κυπριώτη και Γιάννη Παναγόπουλο.

Ο σκηνοθέτης, Τάσος Πυργιέρης, μας δήλωσε:«Είναι μία πρωτοποριακή δράση του Εθνικού Θεάτρου όπου σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ παρουσιάζουν μία θεατρική παράσταση που ΄βγαίνει στους δρόμους’ με σκοπό να φτάσει το Εθνικό Θέατρο σε διάφορα μέρη της Αττικής».

Στη συνέχεια, ρωτήσαμε τους ηθοποιούς πως είναι να παίζουν μέσα σε ένα λεωφορείο. Στάθης Καραγιάννης: «Είναι μία ξεχωριστή εμπειρία. Στην αρχή το φοβόμουν αρκετά, αλλά αυτή η διάδραση με το κοινό είναι απίστευτη και έχει μεγάλο ενδιαφέρον και για εμάς ως ηθοποιούς αλλά και για τους θεατές».

«Οι πρόβες έγιναν σαν να το παρουσιάζαμε σε ένα κανονικό θέατρο. Η διάδραση αυτή με το κοινό προέκυψε λόγω της κοντινής απόστασης και είναι πραγματικά μαγικό αυτό που συμβαίνει κάθε φορά», ανέφερε η Ρένα Κυπριώτη.

Ο Γιάννης Παναγόπουλος πρόσθεσε: «Έχει πολύ ενδιαφέρον και η γεωγραφία του χώρου αλλά και η ανθρωπογεωγραφία που κάθε φορά ερχόμαστε σε επαφή. Συναντάμε ανθρώπους από διαφορετικές γειτονιές που άλλοι έρχονται τυχαία και άλλοι σκόπιμα κι αυτό είναι που μας κρατά σε εγρήγορση».

 

Ιστορίες καθ οδόν: 9, 10, 11 Μαϊου – 19:30 και 20:30

Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου: Λ. Ιωνίας 24

Είσοδος ελεύθερη.

Το λεωφορείο έχει μετατραπεί σε ...θέατρο:

 

Ρεπορτάζ: Τατιάνα Τζινιώλη

Update: Το λεωφορείο βρίσκεται 10 και 11 Μαϊου στην οδό Μαυρομιχάλη, έξω απο την pizza "Μονεμβασιά"