Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Έγινε απόψε η παρουσίαση του βιβλίου «Δαίμονες της Ερήμου» στο Πολιτιστικό Αλίμου

Έγινε απόψε η παρουσίαση του βιβλίου «Δαίμονες της Ερήμου» στο Πολιτιστικό Αλίμου

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, έγινε απόψε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου, η παρουσίαση του βιβλίου «Δαίμονες της Ερήμου» της Αλεξάνδρας Συμεωνίδου.

Για το βιβλίο μίλησαν: η ίδια η συγγραφέας, η επίσης συγγραφέας Μαρία Γυφτογιάννη και η Πρόεδρος του Συλλόγου «Αθηναϊδων» Ρένα Βασιλάκη.

Την εκδήλωση προλόγισε η συντονίστρια της εκδήλωσης δημοσιογράφος Ντέπη Στενού, η οποία έκανε μία σύντομη αναδρομή στην ιστορία της Ημέρας της Γυναίκας.

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, είπε μεταξύ άλλων στον σύντομο χαιρετισμό του: «Κουβεντιάζουμε για πράγματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα και στη χώρα μας, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου. Όχι μόνο στην Ευρώπη, στην Αφρική και στην Ασία, αλλά και στην Αμερική. Γι αυτόν τον λόγο αυτές οι συναντήσεις – εκτός από μία ευκαιρία για να περάσουμε μία ωραία βραδιά – είναι επίσης μία αφορμή για προβληματισμό, για να αισθανθούμε τις ευθύνες μας. Σίγουρα, δεν είναι εύκολο να αλλάξουμε τι γίνεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, επίσης σίγουρα όμως είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τον τρόπο που λειτουργούμε και να χτίσουμε έναν πολιτισμό ανθρώπινο που θα μας τιμάει ως ανθρώπινο είδος. Εύχομαι να έχουμε ξανά την ευκαιρία, τέτοιες βραδιές να τις ζούμε συχνά».

Ορμώμενη από τη διαχρονική και μοναδική προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τις κοπιώδεις έρευνες που έχουν γίνει για να έρθουν στο φως άγνωστα στοιχεία που αφορούν τον θάνατό του, συνέγραψα αυτό το βιβλίο για να παρουσιάσω μία διαφορετική εκδοχή, με τρόπο μυθιστορηματικό, για τον θάνατο του μεγάλου ανδρός, ακολουθώντας τις πηγές.  Ευχαριστώ τον αδελφό μου Αλέξανδρο Συμεωνίδη για όλες τις πληροφορίες που μου παρείχε για τον τρόπο του θανάτου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αποτέλεσμα μακροχρόνιας και ανεκτίμητης μελέτης σπάνιων βιβλίων, καθώς και τον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη για τη μέχρι τούδε συμπαράσταση στην υλοποίηση αυτού του βιβλίου. Οι δε αναφορές στη μαγεία βασίζονται επίσης σε πραγματικά στοιχεία για τα οποία έλαβα γνώση κατά την παραμονή μου στα αραβικά κράτη.  (Σημείωμα της συγγραφέως).