Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου: Αύριο η συνάντηση με τη συγγραφέα Δήμητρα Ιωάννου

Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου: Αύριο η συνάντηση με τη συγγραφέα Δήμητρα Ιωάννου

Η συγγραφέας Δήμητρα Ιωάννου έρχεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου για μία συνάντηση με τους Αλιμιώτες και τις Αλιμιώτισσες.

Ο ΘΟΠΑΑ και οι εκδόσεις Ψυχογιός σας προσκαλούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη βιβλιοθήκη, την επόμενη Παρασκευή, 15 Μαρτίου, στις 19:30.

Θα παρουσιαστεί το νέο της βιβλίο «Η κληρονόμος του ποταμού», αλλά θα υπάρχουν και όλα τα έργα της συγγραφέως.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Μαρία Μπακάρα – κοινωνιολόγος

Λευτέρης Κορναράκης – Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Πρόεδρος του ΧΛΟ «ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ»

Για το βιβλίο:

1960 -  Η μυστηριώδης γυναίκα που περιδιαβάζει στις όχθες του Αχέροντα χαρίζει τις γνώσεις της στη δεκαεξάχρονη Φιλίτσα. Η τελευταία φτάνει στην Αθήνα, αλλάζει το όνομά της σε Ρόζα και χτίζει μια αυτοκρατορία από το μηδέν. Η πολυτάραχη ζωή της Ρόζας σημαδεύεται από μεγάλους έρωτες, ισχυρές ίντριγκες, έντονα μίση κι ένα σκοτεινό μυστικό που καλείται να περιφρουρήσει πάση θυσία, ακόμα και με την ίδια της τη ζωή. 

2017 - Η δολοφονία της πασίγνωστης πλέον Ρόζας Παλαιολόγου συγκλονίζει το πανελλήνιο και ο διάσημος ερευνητής Χρήστος Βαράγκης μαζί με την εγγονή της, τη Λευκή, καλούνται να λύσουν το μυστήριο. Όσο περνά ο καιρός, εισχωρούν όλο και πιο βαθιά σε έναν λαβύρινθο μίσους και θανάσιμων εχθρών. Κι ενώ αναζητούν τη λύση στο παρελθόν, η βοήθεια έρχεται ανέλπιστα από το αγερικό του ποταμού. Ποια είναι η μυστηριώδης Λευκοθέα που αναδύεται από τα πέπλα του χρόνου και φαντάζει φτιαγμένη από τα αθάνατα νερά; Θα καταφέρουν να λύσουν τους γρίφους της Ρόζας, έτσι όπως φαίνεται η ίδια να τους καθοδηγεί μέσα από τα έργα αρχαίων δημιουργών που έχουν υμνήσει τον επιβλητικό Αχέροντα;

Ένα βιβλίο κεντημένο με τους θρύλους του ποταμού των στεναγμών και των μυθικών παραποτάμων του, που διέσχιζαν τον Άδη. Μια ιστορία που, περνώντας μέσα από τον θάνατο, υμνεί τη ζωή!

 

Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου: Λ. Ιωνίας 24, Άλιμος – 210 9833399