Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Η διευκρίνηση του ΣΑΖΑ σχετικά με τον Δήμο Αλίμου αλλά και τα αίτια που σταματά να αναλαμβάνει νέα περιστατικά

Η διευκρίνηση του ΣΑΖΑ σχετικά με τον Δήμο Αλίμου αλλά και τα αίτια που σταματά να αναλαμβάνει νέα περιστατικά

Στις 4 Φεβρουαρίου, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αλίμου «ΣΑΖΑ» έκανε μία ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook, με την οποία πληροφορεί πως δε θα αναλάβει νέα περιστατικά.

Ο ΣΑΖΑ ανέφερε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την υπόθεση και γνωστοποίησε πως η σελίδα θα λειτουργεί για την προώθηση υιοθεσιών αλλά και αναρτήσεις για ζωάκια που χάθηκαν ή βρέθηκαν.

Μετά από τα σχόλια που δέχθηκε, συμπλήρωσε στην αρχική ανάρτηση την παρακάτω διευκρίνιση σχετικά με τον Δήμο Αλίμου, ο οποίος έμπρακτα βοηθά και φροντίζει τα αδέσποτα.

Η ανάρτηση:

Για να μην γίνονται παρανοήσεις να διευκρινίσουμε: Ο Δήμος Αλίμου εφαρμόζει πρόγραμμα προστασίας των αδέσποτων,όπως προβλέπει ο Νόμος συνεργαζόμενος με διάφορα κτηνιατρικά κέντρα ανάλογα με τις συμβάσεις που έχει συνάψει. Έχει επίσης τοποθετήσει ταιστρες σε διάφορα σημεία με ξηρή τροφή. Ολες οι συμβάσεις με κτηνιάτρους γίνονται βάσει των Νόμων και Διατάξεων που ισχύουν ανά περίπτωση,. Δεν είναι εφικτό πολλές φορές να γίνουν άμεσες ενέργειες λόγω της ισχύουσας γραφειοκρατίας. Σε καμμία περίπτωση δεν είναι δυνατό να ανταποκριθεί σε όλα τα περιστατικά που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του 24ώρου χωρίς τη συνεργασία των φιλόζωων. Όσο και να προσπαθήσει ο Δήμος και οι σύλλογοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα δεκάδες νεογέννητα γατάκια που πετιωνται στους σκουπιδοτενεκεδες, στις συνεχείς εγκαταλείψεις αρρώστων ζώων η σε όλα τα τραυματισμένα. 
Τα περιστατικά είναι πάρα πολλά !!!