Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Κλειστός ξανά ο ΧΥΤΑ Φυλής - H έκκληση από τους Δήμους στους κατοίκους τους

Κλειστός ξανά ο ΧΥΤΑ Φυλής

Κλειστός είναι ο ΧΥΤΑ Φυλής τις τελευταίες ημέρες και θα παραμείνει και αύριο, καθώς οι έντονες βροχές έκαναν πιο έντονο το πρόβλημα της καθίζησης του εδάφους.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ η η αντιπρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), Αφροδίτη Μπιζά, «Ο ΧΥΤΑ θα παραμείνει κλειστός προκειμένου να ολοκληρωθούν οι προγραμματισμένες εργασίες, την ανάγκη των οποίων προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών».

Επιπλέον, επισήμανε πως έχουν ενημερωθεί σχετικά οι δήμοι και ότι τη Δευτέρα θα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση. Αναφέρει ότι οι εργασίες αφορούν «στην επιχωμάτωση και σταθεροποίηση των δρόμων πρόσβασης των απορριμματοφόρων προς το χώρο εναπόθεσης των φορτίων τους, εντός του ΧΥΤΑ». Πρόκειται για χωματόδρομους, συμπληρώνει, οι οποίοι «λόγω των έντονων βροχοπτώσεων της τελευταίας εβδομάδας αποσταθεροποιήθηκαν», με αποτέλεσμα να παρατηρούνται καθυστερήσεις στη ροή εισόδου και αποχώρησης των οχημάτων, διάφορα μηχανικά προβλήματα καθώς και ανυπομονησία στους οδηγούς. Μάλιστα, την Παρασκευή ουρές χιλιομέτρων υπήρχαν έξω απο τη χωματερή με τις εικόνες να κάνουν το γύρω του διαδικτύου.

Η αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ σημειώνει ότι «οι εργασίες κυρίως αφορούν σε χωματοκαλύψεις, που πραγματοποιούνται καθημερινά για τη βέλτιστη απόδοση του χώρου, τόσο στο κομμάτι των δρόμων όσο και στο σημείο εναπόθεσης των απορριμμάτων οι οποίες δεν ήταν δυνατόν να ολοκληρωθούν εγκαίρως εξαιτίας των πρόσφατων έντονων βροχοπτώσεων» .