Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Σήμερα η πρώτη συνάντηση με τη Φιλομήλα Λαπατά στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Αλίμου

Σήμερα η πρώτη συνάντηση με τη Φιλομήλα Λαπατά στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Αλίμου

Σήμερα και για ακόμη δύο Δευτέρες, η συγγραφέας Φιλομήλα Λαπατά θα αναπτύξει τρεις ενδιαφέρουσες θεματικές, στο πλαίσιο του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Αλίμου.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 4,11 και 18 Φεβρουαρίου στη θεατρική σκηνή Αλιμου «Κάρολος Κουν».

Αναλυτικά οι συναντήσεις:

4 Φεβρουαρίου 2019

Η Αθήνα την περίοδο 1790 με 1838. Σύσταση του Ελληνικού Κράτους. Τα χρόνια του Όθωνα. Ο Ελαιώνας της Αθήνας. Χαρακτηριστικοί τύποι της συγκεκριμένης περιόδου και οι ιστορίες τους. ( από την τριλογία «Οι κόρες της Ελλάδας» το πρώτο βιβλίο Η Επιστροφή)
Συνοδεύεται από σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

11 Φεβρουαρίου 2018

Η Αθήνα την περίοδο 1840 με 1875. Μια επανάσταση. Ένα Σύνταγμα γεννιέται και μια… ομώνυμη πλατεία. Η εκθρόνιση του Όθωνα. Ένας καινούργιος άναξ: Γεώργιος Α΄ Βασιλεύς των Ελλήνων. Υπαρξιακοί προβληματισμοί, ηθικά διλήμματα και η αιώνια πάλη του Καλού και του Κακού γύρω από τις έννοιες της ταυτότητας, της πατρίδας και της οικογένειας. (ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2 – Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ)

18 Φεβρουαρίου

Οι Έλληνες της Διασποράς: Βραΐλα-Βιέννη-Κωνσταντινούπολη-Αμβέρσα, Σικελία-Σαρδηνία, Νεάπολη Ιταλίας. Μια πλούσια τοιχογραφία της Ευρώπης του 19ου αιώνα. Μυθιστορηματική ανάπλαση της περιόδου 1790 με 1913 με χαρακτήρες οι οποίοι αναζητούν την προσωπική ολοκλήρωση και το νόημα της ζωής. (Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ
(ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ – LACRYMA CHRISTI – ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ)

 

Ώρα προσέλευσης: 18:30

Ώρα έναρξης: 19:00

Πληροφορίες και εγγραφές: 210 9942500 (09:00 - 15:00)

Οι διαλέξεις είναι δωρεάν αλλά απαιτείται προκράτηση θέσης.

 

Κάρολος Κουν: Υψηλάντου και Θησείου, Άλιμος