Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Ανοίγει στις 17 Ιανουαρίου η εφαρμογή του μερίσματος για λάθη και ανέργους

Σαββάτο 12 Ιανουαρίου 2019, 10:00
Ανοίγει στις 17 Ιανουαρίου η εφαρμογή του μερίσματος για λάθη και ανέργους

Ανοίγει εκ νέου, την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, η διαδικτυακή εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων αποκλειστικά από δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, οι οποίοι δεν έλαβαν την παροχή είτε γιατί δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση, καθώς ήταν άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, είτε γιατί δήλωσαν λανθασμένο IBAN.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, συνολικά, το κοινωνικό μέρισμα του 2018, ύψους 768,73 εκατ. ευρώ, έλαβαν 1.659.452 δικαιούχοι-νοικοκυριά (που αντιστοιχούν σε 3.708.719 ωφελουμένους). Αναλυτικά, η πλατφόρμα θα ανοίξει την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου και θα παραμείνει ενεργή έως και τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου αποκλειστικά για τις εξής δύο κατηγορίες δικαιούχων:

α) Αυτούς που δεν επιβεβαιώθηκε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός που συμπλήρωσαν στην αίτηση τους ανήκει. Για την πίστωση του κοινωνικού μερίσματος θα πρέπει ο λογαριασμός ΙΒΑΝ που δηλώθηκε να ανήκει στον δικαιούχο του κοινωνικού μερίσματος. Ο έλεγχος πραγματοποιείται βάσει του ΑΦΜ. Το υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι πιστώσεις σε δηλωθέντες λογαριασμούς ΙΒΑΝ για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει από την τράπεζα ταυτοποίηση με τον ΑΦΜ του δικαιούχου δεν θα πραγματοποιηθούν.

Οσοι ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία, πρέπει να ακυρώσουν την αρχική τους αίτηση και να προβούν σε «Επαναξιολόγηση». Στη νέα αίτηση πρέπει να δηλώσουν λογαριασμό ΙΒΑΝ στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι. Αν χρειαστεί επικαιροποίηση των στοιχείων του ΑΦΜ στην τράπεζα, θα πρέπει να προσκομίσουν το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος.

β) Εκείνους που αποκλείστηκαν γιατί δεν επιβεβαιώθηκε μέσω των φορολογικών δηλώσεων η μόνιμη διαμονή τους στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία, παρότι ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η 5ετής παραμονή στη χώρα διαπιστώθηκε μέσω της υποβολής φορολογικής δήλωσης από τον ίδιο τον δικαιούχο. Παράλληλα, ελέγχθηκε αν ο αιτών ήταν σύζυγος, εξαρτώμενο πρόσωπο ή φιλοξενούμενος σε δήλωση άλλου υπόχρεου, υπό την προϋπόθεση ότι είχε δηλωθεί σωστά ο ΑΦΜ ή ο ΑΜΚΑ του αιτούντος. Δεν έγινε όμως έλεγχος στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Συνεπώς, όσοι ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ και για τους 12 μήνες για τα έτη κατά τα οποία διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση έχουν τώρα δικαίωμα να ολοκληρώσουν την αίτησή τους. Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί μέσω των πληροφοριακών συστημάτων της ΗΔΙΚΑ και του ΟΑΕΔ και οι πολίτες που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία χρειάζεται μόνο να επανυποβάλουν αίτηση εντός της νέας προθεσμίας, χωρίς να απευθυνθούν στα γραφεία του ΟΑΕΔ.

 

Πηγή: kathimerini.gr

Τι διάβασαν περισσότερο οι Αλιμιώτες;
 

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Κατοίκων Αμπελακίων και γιόρτασε τα 24 χρόνια από την ίδρυσή του

13 Ιανουαρίου, 11:24

Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου, στο κατάμεστο Δημοτικό θέατρο «Κάρολος Κουν», ο Σύλλογος Κατοίκων Αμπελακίων έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

 
 

ΝΑΝΟU ετοιμάζεται να ανοίξει στο Άνω Καλαμάκι

14 Ιανουαρίου, 16:06

Ένα κατάστημα της αλυσίδας ΝΑΝΟU ετοιμάζεται να ανοίξει σε λίγες ημέρες στο Άνω Καλαμάκι.

 
 

Μαντώ Μαυρογένους: Αρκετά δεν υπέφερε αυτή η γυναίκα;

12 Ιανουαρίου, 08:30

Η προτομή που βρίσκεται στον Άλιμο της Μαντούς Μαυρογένους, μόνο τιμή δε μας γεμίζει.

 
 

Νέα απεργία τη Δευτέρα για τους δασκάλους και τους καθηγητές

13 Ιανουαρίου, 07:00

Με μία από κοινού ανακοίνωση η Δ.Ο.Ε και η Ο.Λ.Μ.Ε. καλούν τους εκπαιδευτικούς σε απεργία τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.

 
 

Ένας αγώνας μπάσκετ για καλό σκοπό πραγματοποιήθηκε χθες στο Κλειστό Γήπεδο Αλίμου

12 Ιανουαρίου, 07:00

Ένας ιδιαίτερος φιλανθρωπικός αγώνας, διεξήχθη την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου στο Κλειστό Γήπεδο Αλίμου. 

 
 

Silar Dining Couture: Το νέο fine dining εστιατόριο της Γλυφάδας

12 Ιανουαρίου, 07:00

Ο ταλαντούχος και πολυβραβευμένος σεφ Άγγελος Μπακόπουλος, βρίσκεται πίσω από το μενού του νέου fine dining «Silar Dining Couture».

 
 

Bread Bakery: O νέος φούρνος του Αλίμου αναζητά προσωπικό

13 Ιανουαρίου, 07:10

Ο φούρνος Bread Bakery άνοιξε στο Άνω Καλαμάκι το φθινόπωρο.

 
 

Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζό στη Λεωφόρο Συγγρού

12 Ιανουαρίου, 16:15

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη λεωφόρο Συγγρού, στο ύψος της Καλλιθέας.

 
 

Οι νικήτριες που κερδίζουν ένα δωρεάν μανικιούρ/πεντικιούρ στο «City Nails»

12 Ιανουαρίου, 15:00

Μετά από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Iανου, οι δύο νικήτριες που κερδίζουν μία δωρεάν περιποίηση μανικιούρ/πεντικιούρ στο City Nails είναι:

 
 

Αύριο ο αγώνας Α.Ε.Κ Αλίμου – Α.Ο. Περσέας Σύρου

12 Ιανουαρίου, 07:25

Αύριο θα διεξαχθεί ο αγώνας της Α.Ε.Κ Αλίμου εναντίον του Περσέα Σύρου.