Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Η Παραμυθούπολη Αλίμου μας συνεπήρε για ακόμη μία χρονιά

Η Παραμυθούπολη Αλίμου μας συνεπήρε για ακόμη μία χρονιά

Χθες ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Παραμυθούπολης Αλίμου.

Για τέταρτη χρονιά η πόλη μας μετατράπηκε σε μία μεγάλη γιορτινή παραμυθούπολη με πλήθος ψυχαγωγικών εκδηλώσεων και δράσεων. Ο Ρούντολφ το τρενάκι μας πήγαινε βόλτα στην πόλη, ενώ στη Θουκυδίδου υπήρχε το Alimos Express, ένα χειροποίητο στατικό τρενάκι που φιλοξενούσε δράσεις για παιδιά και ενίοτε τον Άη-Βασίλη με τους καλικάντζαρους. Ξεναγήσεις στην έκθεση ζωγραφικής «Από τον Άλιμο με θέα», συναντήσεις με αγαπημένους συγγραφείς όπως ο Χρήστος Δημόπουλος αλλά και ο Αλιμιώτης Τάκης Τάγκαλος κ.α, ξεχωριστές παραστάσεις και διαδραστικά event μας κράτησαν την καλύτερη συντροφιά για τέταρτη χρονιά.

Επιπλέον, φέτος για πρώτη φορά, στήθηκε στην Πλατεία Καραϊσκάκη ένα καρουζέλ για τα παιδιά, ενώ ηλεκτρικά ποδήλατα στο ίδιο σημείο μας προέτρεπαν να κάνουμε πετάλι. Φωτεινά διακοσμητικά στοιχεία έδιναν στην πόλη ένα χριστουγεννιάτικο κλίμα, αλλιώτικό από τα άλλα. Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Πλατεία Καραϊσκάκη φέτος μας άρεσε περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Φάτνη, άμαξα για φωτογραφίες και δεκάδες δώρα βρίσκονταν διάσπαρτα στο πιο αγαπημένο σημείο του Αλίμου για τα παιδιά.

Σπιτάκια που φιλοξενούσαν δράσεις και παρουσιάσεις αλλά και φωτογραφίες με νεράιδες, τον Ρούντολφ το ελαφάκι και τον Άη- Βασίλη ήταν σχεδόν δεδομένα μόλις έμπαινες στον χώρο που μύρισε κέφι, χαρά και …Χριστούγεννα. Ο Δήμος Αλίμου δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τους υπόλοιπους των Νοτίων αλλά και της Αθήνας, καθώς έδωσε μία ξεχωριστή νότα στις φετινές μας γιορτές και προκάλεσε δεκάδες χαμόγελα και όμορφες στιγμές στα μικρά Αλιμιωτάκια.

 

Τατιάνα Τζινιώλη