Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Η ζωή είναι ωραία: Το πολιτιστικό πρόγραμμα του Δεκεμβρίου

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018, 15:20
Η ζωή είναι ωραία: Το πολιτιστικό πρόγραμμα του Δεκεμβρίου

Πέντε δράσεις θα απολαύσουμε συνολικά στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Η ζωή είναι ωραία», καθ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου.

Μία εικαστική έκθεση στον Άλιμο, μία επίσκεψη στο Μουσείο Ψευδαισθήσεων, μία πεζοπορία στον Υμηττό, την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Ο Θείος Βάνιας» αλλά και επίσκεψη στην έκθεση για τη ζωή του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, συμπεριλαμβάνει το πρόγραμμα του Δεκεμβρίου.

 Από τις 14 Δεκέμβριου έως και τις 6 Ιανουαρίου πρώτο λόγο θα έχουν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αλίμου.

Αναλυτικά:

Οποιοσδήποτε κάτοικος του Αλίμου επιθυμεί να συμμετάσχει σε κάποια από τις δράσεις του Προγράμματος «Η ζωή είναι ωραία», θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 π.μ. – 15:00.

Οι θέσεις θα είναι περιορισμένες και θα κρατούνται με τη σειρά προτεραιότητας των τηλεφωνημάτων.

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου

«ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΙΜΟ ΜΕ ΘΕΑ»

«Η ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΥΖΗ ΣΤΟΝ ΜΟΡΑΛΗ»

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου (Λ. Ιωνίας 96), 20:00

Ένα πανόραμα της νεοελληνικής ζωγραφικής με έργα των Γύζη, Λύτρα, Ιακωβίδη, Βολανάκη, Αλταμούρα, Παρθένη, Μόραλη, Βασιλείου, Μυταρά, Φασιανού κ.ά., σε επιμέλεια του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μάνου Στεφανίδη.

Δωρεάν ξεναγήσεις από τον κ. Μάνο Στεφανίδη στις 15 & 16 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου

Έκθεση

Λεονάρντο Ντα Βίντσι

Μία καθηλωτική οπτικοακουστική, βιωματική εμπειρία, που παρουσιάζει τη ζωή και το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη και εφευρέτη.

Ένα εμβληματικό κτήριο του κέντρου της Αθήνας, το Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, μεταμορφώνεται για να φιλοξενήσει αυτή τη μοναδική εμπειρία. Με τη συνδρομή του Μουσείου Leonardo da Vinci στη Ρώμη, του Ινστιτούτου Lumiere Technology στο Παρίσι, αλλά και ειδικών από Ιταλία και Γαλλία, το Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius επιδεικνύει το πλήρες φάσμα των επιτευγμάτων του Λεονάρντο, τιμώντας έτσι τη μεγαλύτερη διάνοια όλων των εποχών, 500 χρόνια μετά τον θάνατό του.

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στις 15:00 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Ερεχθείου.

Τιμή Εισιτηρίου: 13€ κανονικό και 11€ μειωμένο για άνω των 65 ετών (με επίδειξη ταυτότητας), για μαθητές, φοιτητές (με επίδειξη πάσου), ανέργους, πολυτέκνους και ΑΜΕΑ (με επίδειξη της αντίστοιχης κάρτας).

Δηλώσεις Συμμετοχής έως την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου.

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου

Ξενάγηση

Μουσείο Ψευδαισθήσεων

«Αυτό το μουσείο δεν είναι σαν όλα τα άλλα. Οι φωτογραφίες, το γέλιο, το να ακουμπάς τα εκθέματα, να τα φωτογραφίζεις, επιβάλλονται όχι απλά επιτρέπονται».

Παραπλάνησε τα μάτια σου και ψυχαγώγησε το μυαλό σου. Απόλαυσε τη συλλογή με τα ολογράμματα, κοίταξε από κοντά κάθε οφθαλμαπάτη και παρατήρησε μέσα από κάθε κατασκευή. Πρόκειται για μια ευφυή και παιχνιδιάρικη υπενθύμιση ότι η αντίληψη που έχουμε για τον κόσμο δεν είναι, συχνά, παρά ένα κάτοπτρο ψευδαισθήσεων! Μέσα από διασκεδαστικά και εντυπωσιακά κόλπα θα μάθεις πολλά για την όραση, την αντίληψη, τον ανθρώπινο εγκέφαλο και την επιστήμη και θα κατανοήσεις γιατί τα μάτια σου βλέπουν πράγματα που ο εγκέφαλός σου δεν μπορεί να καταλάβει.

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, στις 19:00 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας(μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Τιμή Εισιτηρίου9€ για τους ενήλικες και 6€ για τα παιδιά.

Δηλώσεις Συμμετοχής έως την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου.

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου

Θεατρική παράσταση

«Θείος Βάνιας» του Άντον Τσέχωφ   

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά   

Μία ιδιαίτερα ανθρώπινη ιστορία του Άντον Τσέχωφ, όπου η ψευδαίσθηση και η απόγνωση ανταγωνίζονται το χιούμορ και την ελπίδα. Πώς ζούμε; Ζούμε όπως θα θέλαμε; Ή όπως θέλουν οι άλλοι;

Για πολλά χρόνια ο Βάνιας και η ανηψιά του Σόνια ζουν ήρεμα και αρμονικά στην επαρχία συντηρώντας τα κτήματα και την περιουσία της οικογένειας. Όταν όμως ένα καλοκαίρι ο πατέρας της Σόνιας έρχεται από την πρωτεύουσα μαζί με τη νέα του γυναίκα, οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες και οι κρυφές αντιπαλότητες της οικογένειας έρχονται στην επιφάνεια και καταστρέφουν κάθε ηρεμία. Η κρίση της μέσης ηλικίας, ο ανεκπλήρωτος έρωτας, τα οικονομικά συμφέροντα του καθενός και οι ενδοοικογενειακοί ανταγωνισμοί οδηγούν σε μία αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας. Είναι ο θυμός που δημιουργείται στον κάθε άνθρωπο, απ’ τη στιγμή που άλλο ήθελε να γίνει κι άλλο έγινε. Ένα τρυφερό ποίημα για το γελοίο της ανθρώπινης παραίτησης.

Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Τάσος Νούσιας, Στέλλα Καζάζη, Γιώργος Ψυχογιός, Μάγδα Λέκκα, Χαρά – Μάτα Γιαννάτου κ.ά.    
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, στις 17:45 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας(μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Τιμή Εισιτηρίου: 21€.

Κρατήσεις θέσεων έως την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου.

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου

Πεζοπορία στον Υμηττό!

Ο Υμηττός είναι ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά βουνά της Αττικής, ένας «μακρύς» ορεινός όγκος ενταγμένος πλήρως στην εικόνα της πόλης και των προαστίων της, καθώς καταλαμβάνει μία έκταση περίπου 81.230 στρεμμάτων εκτεινόμενος από τα Γλυκά Νερά και την Αγία Παρασκευή έως τη Βούλα και τη Βάρη. Σας προσκαλούμε σε μια χειμερινή πεζοπορία, με τους έμπειρους οδηγούς μας Δημήτρη Γεωργάκα και Γιώργο Δρούγκα, που θα μας «ξεναγήσουν» σε ένα κομμάτι του πανέμορφου αυτού βουνού, προσφέροντάς μας ισχυρή δόση οξυγόνου, ευεξίας και χαράς, καθώς η επαφή με τη φύση είναι από τα σπουδαιότερα πράγματα που έχουμε να χαρίσουμε στους εαυτούς μας.

Μην ξεχάσετε ότι στην πεζοπορία φοράμε τα ορειβατικά ή τα αθλητικά μας παπούτσια!

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει το Σάββατο29 Δεκεμβρίου, στις 09:30 π.μ. ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Ερεχθείου.

Επιστροφή: Aναχώρηση από τον Υμηττό περίπου στις 14:00.  

Τιμή Συμμετοχής: 4€ 

Δηλώσεις Συμμετοχής έως την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου.

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 - Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019   

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ!

Στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό της πλατείας Καραϊσκάκη και στο Άλιμος Express της Αγοράς Θουκυδίδου ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά του σας περιμένουν για τα πιο όμορφα Χριστούγεννα.

Καρουζέλ, Τρενάκι, Παραστάσεις, Παιχνίδια, Εργαστήρια, Χοροί και Τραγούδια, Παραμύθια και πολλές πολλές εκπλήξεις, όλα ΔΩΡΕΑΝ για να χαρούν και να περάσουν καλά όλα τα παιδιά του Αλίμου!

 

 

Τι διάβασαν περισσότερο οι Αλιμιώτες;
 

Συμβαίνει τώρα: Τρίτο τηλεφώνημα για βόμβα σε κατάστημα της Αγοράς Θουκυδίδου

12 Δεκεμβρίου, 09:31

Ακόμη ένα τηλεφώνημα για βόμβα σε γνωστό, κλειστό, κατάστημα της Αγοράς της Θουκυδίδου, δέχθηκε πριν λίγη ώρα η αστυνομία.

 
 

Όσα θες να ξέρεις για το καρουζέλ που θα στηθεί στην Πλατεία Καραϊσκάκη

11 Δεκεμβρίου, 08:01

Μπορεί ο Άλιμος να μετατρέπεται σε μία μεγάλη Παραμυθούπολη τα τελευταία 4 χρόνια, όμως για πρώτη φορά φέτος θα έχουμε καρουζέλ στην Πλατεία Καραϊσκάκη.

 
 

Τι είναι το Alimos Express που θα στηθεί στην Αγορά Θουκυδίδου

10 Δεκεμβρίου, 08:00

Το Alimos Express είναι το «καμάρι» της φετινής Παραμυθούπολης.

 
 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Παραμυθούπολης Αλίμου

9 Δεκεμβρίου, 14:10

Ο Άλιμος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά μετατρέπεται σε Παραμυθούπολη.

 
 

Βάρκιζα: Θανατηφόρο τροχαίο στα Λιμανάκια

9 Δεκεμβρίου, 15:59

Θανατηφόρο δυστήχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, λίγο μετά τις 15:00, στο 33ο χλμ. της Λεωφόρου Αθηνών- Σουνίου, μετά τα «λιμανάκια» κοντά στο Riba's.

 
 

Bread Bakery: Ο νέος φούρνος του Αλίμου αναζητά προσωπικό

9 Δεκεμβρίου, 07:00

Ο φούρνος Bread Bakery άνοιξε στο Άνω Καλαμάκι το φθινόπωρο.

 
 

Επίθεση του Ρουβίκωνα στο Δημαρχείο Αλίμου

10 Δεκεμβρίου, 07:10

Επίθεση στο Δημαρχείο του Αλίμου πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα νωρίς το πρωί της Δευτέρας, με αφορμή το θάνατο οδηγού απορριμματοφόρου στις 16 Νοεμβρίου.

 
 

Δωρεάν wi-fi στον Δήμου Αλίμου – Επιλέχθηκε μαζί με άλλους 116 δήμους της χώρας

11 Δεκεμβρίου, 08:00

Το κουπόνι δωρεάν εγκατάτασης Wi-Fi δικτύου μέσω του προγράμματος ΕΕ, Wifi4EU θα λάβουν 2.800 δήμοι της Ευρώπης και 117 δήμοι της Ελλάδας.

 
 

Κάγκελα τοποθετήθηκαν στο πεζοδρόμιο της Ποσειδώνος

11 Δεκεμβρίου, 11:28

Κάγκελα τοποθετήθηκα στο πεζοδρόμιο που βρίσκεται στην Τράπεζα Πειραιώς, ώστε να αποτρέπει τους οδηγούς από το να παρκάρουν εκεί.

 
 

Mπροστά από την εποχή τους οι γυναίκες της περιοχής μας

9 Δεκεμβρίου, 07:15

Στα νότια προάστια από την εποχή των ‘60ς, τα κορίτσια «καβαλούσαν» μηχανές.